Ο Κ.Χρυσόγονος βάζει μπουρλότο: Ο Κάστρο από επαναστάτης έγινε δικτάτορας!

«Ο Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε επαναστάτης αλλά κατέληξε δικτάτορας», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος έκανε λόγο για μία «αντιφατική προσωπικότητα», που επαγγέλθηκε την κοινωνική απελευθέρωση, «όμως κατέληξε να γίνει και ο ίδιος δικτάτορας, που κληροδότησε την εξουσία στον αδελφό του, ιδρύοντας έτσι μια μίνι δυναστεία».

Ο Φιντέλ Κάστρο επαγγέλθηκε την κοινωνική απελευθέρωση για τις καταπιεσμένες κοινωνικές μάζες, ηγήθηκε της ανατροπής
ενός δικτατορικού καθεστώτος, κατέληξε όμως να γίνει και ο ίδιος δικτάτορας και μάλιστα να κληροδοτήσει την εξουσία στον αδελφό του ιδρύοντας έτσι μια μίνι δυναστεία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.Με τον τρόπο αυτό πήρε αποστάσεις βέβαια όχι μόνο από τον Α. Τσίπρα αλλά και από στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις, που έβαλλαν ακόμη και με υβριστικές εκφράσεις κατά όσων τόλμησαν να πουν ότι ο Φιντέλ ήταν ιστορικός ηγέτης της ανατροπής ενός δικτάτορα αλλά που έγινε δικτάτορας και ο ίδιος.Όταν ερωτήθηκε μάλιστα για το ίδιο ζήτημα, τις εντελώς διαφορετικές απόψεις του από τον πρωθυπουργό αλλά και τον υφυπουργό Παιδείας, αρκέσθηκε να δηλώσει: ” Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις”..

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για την φορολογική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τόνισε ότι οι επιβαλλόμενοι φόροι οδηγούν σε αδιέξοδο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι απαιτήσεις των θεσμών τελικά θα αμβλυνθούν και θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα