Ο Α.Τσίπρας θα πάρει και τις «ευλογίες» από τις ΗΠΑ – Θα είναι εκεί όταν ορκίζεται ο Ομπάμα…

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ είχε χθες συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και λεπτομέρειες για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην

Ουάσινγκτον, η οποία «συμπίπτει» με την ορκωμοσία του Προέδρου Ομπάμα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γνωστού Brookings Institute, ο κ. Τσίπρας στις 22 Ιανουαρίου θα μιλήσει με θέμα «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος» και αναμένεται να αναφερθεί στα ζητήματα των οικονομικών και κοινωνικών προοπτικών της Ελλάδας, στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και για τον ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς, όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, θα διαμορφώνεται «μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Πάντως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνουν συναντήσεις με Αμερικανούς γερουσιαστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους και αναλυτές αλλά και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο κ. Τσίπρας είναι πιθανό επίσης να συναντηθεί με τους νομπελίστες οικονομολόγους Τζόζεφ Στίγκλιτς και Πολ Κρούγκμαν, οι οποίοι κρατούν αποστάσεις από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύουν οι βουλευτές, Ρένα Δούρου και Γιώργος Σταθάκης, και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα