Ντιμπέιτ Τζανακόπουλου – Κικίλια με “ψεύτες” και “παραχαράκτες” – Κατώτεροι των σοβαρών περιστάσεων

«Σύγκρουση» σε υψηλούς τόνους, όπου αποδείχθηκε ότι ακόμα και στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, τα δύο πρώτα δημοσκοπικώς κόμματα δεν μπορούν να ανταλλάξουν μια πρόταση ουσίας, είχαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Όλα καλώς καμωμένα από την κυβέρνησηκαι για το καλό του λαού, κατά τον κ.Τζανακόπουλο, όλα λάθος και ψέμματα (σ.σ. εδώ δεν έίχε και άδικο) κατά τον κ.Κικίλια.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να απαντήσει στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου,

αλλά και του Βασίλη Κικίλια, αν θα υπάρξει συνολική συμφωνία ως το Eurogroup της 7ης Απριλίου, λέγοντας ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε ορόσημα, δεχόμενος σκληρή κριτική από τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ «μα, ο Πρωθυπουργός δεν ήταν που έλεγε για τις 5 Δεκεμβρίου;».

«Στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επήλθε συμβιβασμός με υποχώρηση της Ελληνικής Κυβέρνησης για αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος και του ΔΝΤ στην αποδοχή μέτρων κι αντιμέτρων. Η συνολική συμφωνία δεν είναι κάτι εύκολο, έχουμε δουλειά μπροστά μας, σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε», είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Τζανακόπουλος: ΄Στην τελική ευθεία για συνολική συμφωνία

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στα της διαπραγμάτευσης, δήλωσε ότι επιχειρείται η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, προκειμένου να ενταχθεί η χώρα στην Ποσοτική Χαλάρωση της ΕΚΤ, αποφεύγοντας ωστόσο να θέσει το χρονικό ορόσημο για την επίτευξή της.

Επέμεινε ωστόσο ότι το μείγμα των μέτρων θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, και τούτο, γιατί η Κυβέρνηση το 2018 θα επιτύχει το πλεόνασμα του 3,5% προκειμένου να εφαρμοστούν και τα αντίμετρα που θα συμφωνηθούν.

Οι βολές προς τη Ν.Δ , στο πλαίσιο αυτό, ήταν οι συνήθεις: Ότι η Κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ διέλυσε την κοινωνία και την Οικονομία και ως εκ τούτου δε δικαιούται δια να ομιλεί για αντικοινωνικά μέτρα και πως στην πορεία της διαπραγμάτευσης δε στάθηκε απλώς απέναντι από την τωρινή Κυβέρνηση αλλά ταυτίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Απέκρουσε μάλιστα αιτιάσεις ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ταυτίζονται στην πολιτική τους με τη Ν.Δ, επικαλούμενος τη μάχη που δίνει η Κυβέρνηση για τα εργασιακά γενικώς και ειδικώς την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την οποία, ως υποστήριξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμάχεται γιατί βρίσκεται στην αντίπερα ιδεολογικά όχθη.

Κικίλιας: Πάση θυσία μείωση φόρων

Ο Βασίλης Κικίλιας εγκάλεσε επανειλημμένως την Κυβέρνηση για ψεύδη, εμπαιγμό της κοινωνίας και καταστροφή της Οικονομίας, ενώ επέμεινε στην ανάδειξη των ανακολουθιών στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα – προεκλογικές τε και πιο πρόσφατες- σε σχέση με όσα εφάρμοσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αμέσως μετά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ παράλληλα, δήλωσε ότι είναι ανάγκη να παραιτηθεί αυτή η Κυβέρνηση γιατί έχει αστοχήσει σε ολόκληρη την εφαρμογή της πολιτικής της, βυθίζοντας την οικονομία και φορολογώντας άγρια τους Πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ, θα μειώσει “πάση θυσία” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ και τις κρατικές δαπάνες, δημιουργώντας και τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο για να ρίξει τα πλεονάσματα, γεγονός που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κικίλιας παράλληλα, αφού εγκάλεσε την κυβέρνηση πως έφερε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ρώτησε τον Δ. Τζανακόπουλο αν θα φέρει και τέταρτο , ενώ τον εγκάλεσε πως “σας καρφώνει ο Σόιμπλε πως τα έχετε κλείσει όλα” αλλά καθυστερούν γιατι παίζουν θέατρο.

“Είστε αριβίστες και το μόνο που σας νοιάζει είναι η καρέκλα σας και να διορίζετε κομματικούς εγκάθετους από το παράθυρο” είπε χαρακτηριστικά.

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ …ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ

«Η Κυβέρνηση μιλάει για μια συμφωνία χωρίς καμία δημοσιονομική επιβάρυνση, αυτό λένε ο Πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη, όταν όλοι ξέρουμε ότι στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου συμφωνήθηκε επιβάρυνση ύψους 3,6 δις, 2% του ΑΕΠ νέα μέτρα. Μας λένε ψέματα. Ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε τον Ιανουάριο ότι η αξιολόγηση θα κλείσει τον Ιανουάριο και χωρίς μέτρα» είπε o Β. Κικίλιας ξεκινώντας τo debate

Απαντώντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε «ο κ. Κικίλιας κάνει μια προσπάθεια επικοινωνιακής παραχάραξης της πραγματικότητας, όπως και χθες προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα της Κυβέρνησης στην προσπάθεια του να αλλάξει την πραγματικότητα, διότι στην ΝΔ δεν τους βγαίνει το αφήγημα».

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ…

….Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ έχει ποντάρει στην καταστροφή, όπως και στην πρώτη αξιολόγηση κι αυτό τους δημιουργεί πρόβλημα, όταν βλέπουν ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον, καθώς θα έχουμε και τεχνική συμφωνία και τα μέτρα–αντίμετρα και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Η ΝΔ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο, για άλλη μια φορά δεν μπορεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι η β΄ αξιολόγηση θα κλείσει και θα περάσουμε σε δημοσιονομική εξισορρόπηση».

…..«Ο κ. Τζανακόπουλος ανέλαβε να διεκπεραιώσει τον ρόλο του επίσημου ψεύτη ανταπάντησε ο Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι «άλλα λέει ο Πρωθυπουργός και άλλα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά τώρα υπογράφουν ότι θα επιτύχουν τέτοια πλεονάσματα», περιγράφοντας μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, την πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Υπογράμμισε «έχουν καταπιεί όλα τα μέτρα, διότι το μοναδικό πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και η μεγάλη ζωή. Καθυστερούν την διαπραγμάτευση για να πείσουν τους βουλευτές τους να ψηφίσουν τα μέτρα». Αμέσως απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας «μαθήματα ηθικής από όσους επί 40 χρόνια είναι μπλεγμένοι σε διάφορα σκάνδαλα, δεν δεχόμαστε», με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να ανταπαντά «δεν θα πάρω μέρος στην “λάσπη”».

…..«Αυτό που είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ότι θα υπάρξουν αντίμετρα, εφόσον το 2018 πιαστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ, τότε θα υπάρξουν μέτρα επιβάρυνσης 2% του ΑΕΠ και μέτρα ελάφρυνσης 2% του ΑΕΠ, οπότε θα είναι μηδενικό το δημοσιονομικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ απαντώντας σε ερώτημα του κ. Κικίλια είπε ότι «η καθυστέρηση στην αξιολόγηση οφείλεται στις διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ των δανειστών για την διαχείριση του ελληνικού χρέους και δευτερευόντως ήταν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα 4,5 δις ευρώ, τις οποίες στήριξε η ΝΔ».

….«Έχετε φέρει ήδη το 4ο μνημόνιο. Θα βγούμε ποτέ στην ποσοτική χαλάρωση;» ρώτησε ο Βασίλης Κικίλιας, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να λέει ότι «το 4ο μνημόνιο είναι που θέλει η ΝΔ» και τον Βασίλη Κικίλια να απαντά «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να κατηγορείται τους «επόμενους» στην διακυβέρνηση του τόπου».

….«Δίνουμε την μάχη για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, κάτι στο οποίο ιδεολογικά και πολιτικά είναι απέναντι η ΝΔ κι εκεί είναι μια ιδεολογική της ταύτιση με το ΔΝΤ και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την ομολογεί ρητώς», κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ δεν τοποθετήθηκε ποτέ για τα μέτρα 4,5 δις ευρώ που ζητούσε το ΔΝΤ, τα οποία χάρη στην διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης αποφεύχθηκαν».

….«Πράγματι υπάρχει διαφορά στις αξίες και τις αρχές μας» απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους εταίρους για το πρόγραμμα της ΝΔ και πάση θυσία θα μειώσουμε την φορολογία των επιχειρήσεων και τον ΕΝΦΙΑ και την φορολογία στα φυσικά πρόσωπα και θα τρέξουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων για να δημιουργηθούν δουλειές, κάτι που θα δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα δίχτυ προστασίας για όλους».

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα