Ντεμπούτο για το ομόλογο της Sunlight στο χρηματιστήριο Αθηνών

Το ομόλογο της sunlight υποδέχθηκε το χρηματιστήριο της Αθήνας σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Βασίλης Μπίλης η έναρξη της διαπραγμάτευσης του ομολόγου στο χρηματιστήριο αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας επτά μηνών και ταυτόχρονα είναι κομβική για την Sunlight

καθώς μπαίνει στο χρηματιστήριο και γίνεται πιο δημόσια ενώ δίνονται οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας αμιγώς εξαγωγικής εταιρείας.

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας έχει επιπτώσεις τόσο στον κλάδο όσο και στην οικονομία ανέφερε σημειώνοντας ότι το ομόλογο της Sunlight αποτελεί ένα ακόμα λιθαράκι στον αναπτυσσόμενο κλάδο των εταιρικών ομολόγων.

Η αγορά των ομολόγων αναπτύσσεται δυναμικά και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση των επενδύσεων ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει εκτιμηθεί ιδιαιτέρως η συμβολή της Sunlight στην ελληνική οικονομία καθώς η εταιρεία ανήκει σε μια ομάδα επιχειρήσεων της βιομηχανίας της μεταποίησης και τουρισμού που έχει συμβάλει καθοριστικά στο ισοζύγιο πληρωμών της ελληνικής οικονομίας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Δεν ξέρουμε που θα είχαν φτάσει αυτές οι επιχειρήσεις εάν είχαν ανταγωνιστική χρηματοδότηση. Για αυτές τις βιομηχανίες το κόστος ενέργειας που ήταν υψηλό έχει βελτιωθεί τώρα είναι η ώρα για σύγκλισης το κόστος χρηματοδότησης κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο της Sunlight έκλεισε στα 50 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο ανώτερο επίπεδο που είχε οριστεί ενώ προσφέρθηκαν συνολικά από επενδυτές 120 εκατομμύρια ευρώ. Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 4,25%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 4,25% και η τιμή διάθεσης σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Οι 50.000 ομολογίες της Sunlight ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, με κωδικό διαπραγμάτευσης με ελληνική γραμματοσειρά “ΣΑΝΛΟ1” και με λατινική “SUNLB1” και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης 1.000 ευρώ ανά ομολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα