Ντανιέλ Νουί: Δεν χρειάζεται νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών – Απογοήτευση στο Α’ δίμηνο 2017

Αιχμές για την στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, και την επίπτωση τους στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και τη Σία Κοσιώνη η Επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί. «Οι πρώτοι δύο μήνες του χρόνου ήταν κάπως απογοητευτικοί, και τώρα οι τράπεζες πρέπει να υλοποιήσουν τα άρτια σχέδια που έχουμε συμφωνήσει» ανέφερε

χαρακτηριστικά.

Η Ντανιέλ Νουί απέκλεισε πάντως την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την επιτάχυνση της άρσης των capital controls αποτελεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 40 δισεκ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

Ήταν σαν να έγινε μια παύση στην πρόοδο, σημείωσε η κ. Νουί, και πρόσθεσε ότι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση αυτό θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, τους επενδυτές και τους καταθέτες.

Η γαλλίδα νομικός έκρουσε «καμπανάκι κινδύνου», για τις καθυστερήσεις στις ρυθμίσεις για τις τράπεζες. Ξέρω, ανέφερε, ότι υπάρχουν νόμοι που μπορούν να τεθούν σύντομα σε ισχύ, ενώ υπογράμμισε ότι οι τράπεζες που είναι φορτωμένες με μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

Ας σημειωθεί ότι για να αντιμετωπίσουν την αιμορραγία των καταθέσεων, οι τράπεζες αύξησαν την εξάρτηση τους από τον δανεισμό του ELA.

«Πράγματι, η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος χρησιμοποιώντας λιγότερο ELA και περισσότερες καταθέσεις και επενδύσεις είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά. Μπορεί να είναι παροδικό, ελπίζουμε ότι είναι παροδικό» υπογράμμισε η επικεφαλής του SSM.

http://www.bankwars.gr/%ce%b7-%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ad%ce%bb-%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad/

Keywords
Τυχαία Θέματα