Ν.Παππάς: Άμεσα ο διαγωνισμός για τα κανάλια – Πως θα μοιράζεται η κρατική διαφήμιση στο διαδίκτυο και την επαρχία

“Ο νόμος και το Σύνταγμα ορίζει ότι το ΕΣΡ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Όχι αύριο, χθες. Ουδείς από εμάς μπορεί να ξεφύγει από αυτό”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι “αν ορισμένοι θεωρούν ότι θα κατακλέψουν την ΕΡΤ και τον πολυπλέκτη

ώστε να αυξηθούν οι άδειες για τους ιδιωτικούς σταθμούς, να το ξεχάσουν”.

Ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι βέβαιος ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ΕΣΡ δεν θέλουν να καταγραφούν στην ελληνική ιστορία όπως οι προκάτοχοί τους και υπογράμμισε πως η σαφώς διατυπωμένη άποψη είναι ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη.

Ο υπουργός αναφερόμενος στην κρατική διαφήμιση, είπε ότι αυτή, με νομοθετική ρύθμιση, θα κατανέμεται σε ποσοστό 70-30% μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων και οι διαφημιζόμενοι κρατικοί φορείς θα τηρούν αυτή την αναλογία.

Σε ότι αφορά το διαδίκτυο ανέφερε ότι έχουν ελεγχθεί και ταυτοποιηθεί πάνω από 400 ιστοσελίδες και μόνον αυτές θα έχουν πλέον πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση.

Για την εξαγορά του 19,6% του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Παππάς είπε ότι πρόκειται για “μια πράξη επιχειρηματιών με επιχειρηματικά κριτήρια και πέραν τούτου ουδέν”.

https://youtu.be/npeRiQ4XfOA?t=4
Keywords
Τυχαία Θέματα