Νεκροί σε κρουαζιερόπλοιο στα Κανάρια νησιά σε άσκηση εγκατάλειψης πλοίου!

Πέντε μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν και τρία τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο Έλληνες, στη διάρκεια άσκησης εγκατάλειψης σε κρουαζιερόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένο στη λιμάνι Σάντα Κρουζ ντε λα Πάλμα στις Κανάριες Νήσους.

Τα μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Thomson Majesty, είχαν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο για μία άσκηση ρουτίνας, όταν τα σχοινιά έσπασαν και η βάρκα έπεσε από ύψος 20 μέτρων και κατέληξε ανάποδα στη θάλασσα.

To πλοίο είναι 20 ετών, πλέει με σημαία Μάλτας και ανήκει στην εταιρεία

Louis Cruises, με έδρα την Κύπρο. Την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν στο πλοίο 1.498 επιβάτες, κανένας εκ των οποίων δεν ενεπλάκη σε αυτό, σύμφωνα με την Thompson Cruises, θυγατρική της TUI Travel, που το είχε ναυλώσει.

Νεκροί φέρεται να είναι τρεις υπήκοοι Ινδονησίας, ένας Φιλιππίνων και ένας Γκάνας. To ελληνικό Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε ότι δύο από τους τραυματίες είναι Έλληνες, ενώ ο τρίτος φέρεται να είναι Φιλιππινέζος.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, Louis Cruises, για να διαπιστώσουμε ακριβώς τι συνέβη και να παράσχουμε βοήθεια σε αυτούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Thomson Cruises

Keywords
Τυχαία Θέματα