ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΚΡΙΣΙΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – Δ.ΜΑΡΔΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ραντεβού ουσίας και μεγάλης σημασίας σήμερα στο Metropolitan Club στη Νέα Υόρκη μεταξύ Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρήσεων και μεγάλων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων με αντικείμενο την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα.

Στις συναντήσεις στο πλαίσιο του 17ου ετήσιου Capital Link

Invest in Greece Forum συμμετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ο πρόεδρος της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, ο διευθύνων σύμβουλος της Τραπέζης Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, Άρης Ξενόφως αλλά και ο διευθυντής Διεύθυνσης Καθυστερήσεων Wholesale Banking της Alpha Bank, Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο Senior Advisor to the CEO, Special Situations Group της Τράπεζας Πειραιώς, Θεόφιλος Κωνσταντινίδης.

Μεταξύ των ξένων επενδυτών που θα είναι παρόντες ξεχωρίζουν ο John Alfred Paulson (της Paulson & Co.), ο Wilbur Ross (της WL Ross & Co.), ο William Vrattos (της York Capital Management), o Γιώργος Λογοθέτης του Libra Group, ο Χρήστος Μεγάλου για λογαριασμό της Fairfax (είναι CEO της Tite Capital Limited, Advisor to Fairfax Financial Holdings), στελέχη από τις Deutsche Bank, Goldman Sachs, BNP Paribas, Citibank, Credit Suisse, Bank of America Merrill Lynch, Mizuho Securities, εκπρόσωποι του New York Stock Exchange και άλλοι.

Στην ίδια εκδήλωση θα είναι παρών και το κουαρτέτο και συγκεκριμένα οι Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν, Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM, Ράσμους Ρέφερ της EKT και, βέβαια, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να παρευρεθούν τελικά μόνον ο υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Δ. Μάρδας και η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Από πλευράς ελληνικών επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη βρίσκονται ο Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda Development, ο Γιώργος Χρυσικός της Grivalia, ο Αριστοτέλης Καρυτινός της Πανγαία καθώς και εκπρόσωποι από την Ελλάκτωρ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την Aegean Airlines & Olympic Air, την Intralot, την Energean Oil & Gas, όλες τις τράπεζες, αλλά και εφοπλιστές, όπως ο Νίκος Τσάκος και ο Γιάννης Κούστας και χρηματιστές όπως ο Ευάγγελος Χαρατσής της Beta Securities και ο Γ. Λινάτσας της Axia Ventures Group.

CAPITAL

Keywords
Τυχαία Θέματα