Μηνύματα Τσίπρα για ξένες επενδύσεις με …χορηγό το IQOS της αμερικάνικης Philip Morris στον “Παπαστράτο”

Μήνυμα για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας έστειλει σήμερα ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το πρωί το εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο.

Η Ελλάδα γίνεται ξανά σημαντικός επενδυτικός προορισμός όπως δείχνουν οι εξελίξεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε επενδύσεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε διπλασιασμό των επενδύσεων.

«Εργαζόμαστε για μία αναπτυξιακή πορεία που θα στηρίζεται σε καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία, τεχνολογία και την προστασία της εργασίας.

Χρειαζόμαστε ένα παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο του οποίου θα είναι οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις κι όχι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες», υποστήριξε ο Α. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

Η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Α.Τσίπρας, με …χορηγό το νέο, πρωτοποριακό προιόν IQOS της αμερικάνικης πολυεθνικής Philip Morris, θα επιχειρήσει να πείσει την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση στοχεύει πλέον σοβαρά στις ξένες επενδύσεις για την έξοδο από την κρίση.

Στην επίσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος» προωθούνται από την Philip Morris International επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση των νέων γραμμών παραγωγής για τους ράβδους καπνού IQOS που θα προσθέσουν 400 νέες θέσεις εργασίας στις ήδη 800 υπάρχουσες.

Οι νέες γραμμές παραγωγής θα μπουν σε λειτουργία στις αρχές του 2018 θα συγκροτούν μια μονάδα, και η τρίτη κατά σειρά της Philip Morris International και θα παραχθεί ό,τι πιο καινοτόμο έχει παρουσιαστεί στον κλάδο.Οι νέες γραμμές παραγωγής θα μπουν σε λειτουργία στις αρχές του 2018, ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης, οι εξαγωγές της Παπαστράτος αναμένεται να αυξηθούν πάνω από το 60% της παραγωγής που είναι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα