Μίνι Σύνοδος στο Παρίσι για το προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα

Μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παρίσι, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν θα υποδεχθεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι.

Σημειώνεται ωστόσο ότι στη Σύνοδο δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα, η οποία μαζί με την Ιταλία, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη μετανάστευση, την οικονομία και την άμυνα.

Στη Συνόδο Κορυφής στο Παρίσι για το προσφυγικό συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και τρεις αφρικανικές χώρες διέλευσης, Λιβύη, Νίγηρα και Τσαντ.

Στο προοίμιο της Συνόδου Κορυφής στο Παρίσι για το προσφυγικό, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαχείριση του προσφυγικού σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο δεύτερο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Η Μέρκελ απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες, που συλλαμβάνονται από την ακτοφυλακή της Λιβύης πριν αναχωρήσουν με τη βοήθεια διακινητών για την Ιταλία, μεταφέρονται σε καταυλισμούς όπου ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα