Μ. Σουλτς: Η διαγραφή του ελληνικού χρέους αποκλείεται – Θα βρεθεί άλλη λύση

Βεβαιότητά πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σχετικά με πια πιθανή διαγραφή του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας, Deutschlandfunk, ο Martin Schulz ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χθες, Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας του ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι «θα κατορθώσουμε

μια πλειοψηφία για μια διαγραφή» σχετικά με μια πιθανή διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση τους ελληνικού χρέους.

Ο Μ. Schulz τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης εναλλακτικών επιλογών σχετικά με ένα κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων, όπως για παράδειγμα να εργαστούν προς τη βελτίωση των κρατικών εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο, είναι ρεαλιστής, που ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, ώστε να βρει έναν σύμμαχο για την κυβέρνησή του, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει πολλές από τις «ριζοσπαστικές του απαιτήσεις», που έθεσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα