Μ. Γλέζος: Παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής – Στη θέση του ο Γ. Μηλιός

Την παραίτησή του από το αξίωμα του ευρωβουλευτή υπέβαλε ο Μανώλης Γλέζος, όπως είχε προαναγγείλει κατά την εκλογή του.

Τη θέση του θα καταλάβει ο Γιάννης Μηλιός.

Πλήρες αδιέξοδο – Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή –«Πάγωμα» χρεών για ένα χρόνο

Σε πλήρες αδιέξοδο έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος και

τόνισε ότι η μόνη λύση που υπάρχει είναι η αναβολή τους για ένα χρόνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας για ένα χρόνο και στη συνέχεια να διαπραγματευτούμε τον κάθε ένα ξεχωριστά.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε υποταγή ούτε ρήξη. Η μόνη λύση είναι η αναβολή των διαπραγματεύσεων για έναν χρόνο.

Ως τότε “παγώνουμε” τα χρέη προς τους δανειστές. Ούτε παίρνουνε δάνεια ούτε εξοφλούμε δάνεια, ούτε “τρέχουν” τα τοκοχρεολύσια. Μετά από έναν χρόνο εξετάζεται η περίπτωση του κάθε δανειστή χωριστά για κάθε δάνειο που συνήψε με την Ελλάδα. Αν δεν έχει εξοφληθεί, να πληρωθεί, καμία αντίρρηση.

Οι λογικοί άνθρωποι όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, λένε “ας το σκεφτούμε καλύτερα, ας περιμένουμε λίγο να το σκεφτούμε ξανά”», ανέφερε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Αναφερόμενος στον αντίκτυπο που έχει στον λαό η διαπραγμάτευση, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζει μόνη της όλα τα προβλήματα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος, είναι δύσκολος αλλά μπορεί να τα αντιμετωπίσει όπως πάντοτε, ο λαός μας ενωμένος, έτσι μπορεί να τα αντιμετωπίσει και τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα