ΚΥΠΡΟΣ: Συζητήσεις με Deutsche Bank και ΕΤΕπ για φυσικό αέριο

Προκαταρκτικές συζητήσεις για τη χρηματοδότηση του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου ξεκινούν στο τέλος του μήνα ανάμεσα στην Κύπρο και εκπροσώπους της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ,

ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θετικά αξιολογούν την Κύπρο οι σοβαροί επενδυτές και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται για σταθερό φορολογικό καθεστώς.

«Αυτό που προσπαθούμε είναι να δημιουργήσουμε πολιτικές σχέσεις με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις, ενώ προωθούμε κινήσεις, όπως η σταθερότητα του φορολογικού καθεστώτος», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Κύπρου, υπογράμμισε ότι «η γεωγραφική θέση της Κύπρου και η αεροπορική συνδεσιμότητα με τα κράτη του Αραβικού Κόλπου, παίζει μεγάλο ρόλο, προσέθεσε και σημείωσε ότι στόχος είναι να δρομολογηθούν πτήσεις που θα καθορίσουν άμεσα τις επιλογές των επενδυτών».

Τέλος του μήνα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκινά μία πολύ σημαντική αεροπορική σύνδεση με το Κατάρ και τα ΗΑΕ και ενισχύεται καθημερινά με τις δύο αεροπορικές εταιρείες των Εμιράτων, που θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Original article: ΚΥΠΡΟΣ: Συζητήσεις με Deutsche Bank και ΕΤΕπ για φυσικό αέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα