ΚΥΠΡΟΣ: “ΟΧΙ” ΚΑΙ …ΤΕΛΕΙΩΣΕ! – Οι…κουμπάροι, δεν είναι κότες…

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ: ΟΙ…ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ! Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις απόψε η Κυπριακή Βουλή θα πει “όχι” στο σχέδιο των ευρωπαίων για την φορολόγηση των καταθέσεων, όπως άλλωστε παραδέχθηκε κι ο Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης. Όχι, αν γλίνειθ τελικά η ψηφοφορία. Γιατί “παίζει”,

να συγκληθεί η Βουλή και να μην ψηφίσει. Ή να ψηφίσουν όχι τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και να απόσχει το κυβερνόν!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 9. Και μόνο του το γεγονός, δείχνει ότι το “όχι” είναι δεδομένο. Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ καλεί τον λαό απόψε έξω από την βουλή για να πει το δικό του “οχι”.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι επέλεξε την πιο οδυνηρή επιλογή, «αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, ώστε να περιορίσει τις συνέπειες στην οικονομία και στους Κύπριους πολίτες».

Σε μήνυμα του στο Facebook αναφέρει τα εξής: «Συμμερίζομαι απόλυτα τα δυσάρεστα αισθήματα που προκαλεί μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση. Γι’ αυτό και συνεχίζω να δίνω τη μάχη, προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν. Είναι προφανές πως η πιο ανώδυνη επιλογή για μένα θα ήταν η πιο οδυνηρή για τον τόπο και τον λαό. Επέλεξα την πιο οδυνηρή για τον ίδιο, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, για να περιορίσω στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις συνέπειες στην οικονομία και στους συμπολίτες μας.

Ο δρόμος μας δεν είναι εύκολος. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στο πείσμα, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα του κυπριακού Ελληνισμού. Με συλλογικές και υπεύθυνες αποφάσεις είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα