ΚΥΠΡΟΣ: “Μπάσιμο” του κινεζικού κολοσσού CNOOC στο φυσικό αέριο

Η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων της Κίνας, η CNOOC (China National Offshore Oil Corp) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Nobel και Delek για απόκτηση του 30% έως 40% του Τεμαχίου 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένου του κοιτάσματος «Αφροδίτη», σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου.

Αυτό αποκαλύφθηκε χθες στον ισραηλινό Τύπο και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για το ενδιαφέρον των Κινέζων στο οποίο επανειλημμένα στο παρελθόν είχε αναφερθεί ο «Φ».

Σε επόμενο στάδιο θα γίνουν διαπραγματεύσεις και για συνεργασία του κινεζικού κολοσσού με τους Αμερικανο-ισραηλινούς εταίρους στο «Λεβιάθαν».

Η έντονη επανεμφάνιση της CNOOC γίνεται αμέσως μετά την αποχώρηση της Αυστραλιανής Woodside και φαίνεται πως με την εξέλιξη αυτή ευνοείται ιδιαίτερα η λύση του Τερματικού Υγροποίησης στο Βασιλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η CNOOC πριν εκφράσει το ενδιαφέρον της για το Τεμάχιο 12, είχε εξασφαλίσει τις «ευλογίες» τόσο της Κινεζικής Αρχής Ενέργειας όσο και το πράσινο φως της κυπριακής Κυβέρνησης.

Original article: ΚΥΠΡΟΣ: “Μπάσιμο” του κινεζικού κολοσσού CNOOC στο φυσικό αέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα