Κώστας Μπακογιάννης: Τελευταία ευκαιρία για τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

00:27 3/9/2017 - Πηγή: BankWars

«Έπειτα από τρία μνημόνια, ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία μας ευκαιρία» δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στα «Νέα», προσθέτοντας πως το βάρος που θα κληθεί να σηκώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. «είναι πολύ μεγάλο».

Ερωτηθείς για τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του, ο κ. Μπακογιάννης εξηγεί ότι στο μυαλό του έχει μόνο την Περιφέρεια, ενώ χαρακτηρίζει ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» ότι ήρθε σε αντίθεση με

τον πρόεδρο της Ν.Δ. για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.

Για την παρουσία του στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία, επισημαίνει ότι οφείλει να συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, διότι από εκεί εξαρτάται «δυστυχώς» η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια και επιστροφής στην ανάπτυξη, ο κ. Μπακογιάννης κάνει λόγο για «μεγάλες λέξεις, ειπωμένες εκατοντάδες φορές με βαρύγδουπο τρόπο και απόλυτη βεβαιότητα».

Υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει επειδή «το εύχεται η όποια κυβέρνηση», αλλά μόνο αν «γυρίσουμε το κράτος ανάποδα», και «στοχεύσουμε σε ένα Δημόσιο αποπολιτικοποιημένο, αποκομματικοποιημένο, ευρωπαϊκό».

Keywords
Τυχαία Θέματα