Κλήση σε απολογία στελεχών Atticabank και ΕΥΔΑΠ για διαφημίσεις την περίοδο 2013-2015

Ο ανακριτής Διαφθοράς, Κώστας Σαργιώτης που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων, κατά τη δικογραφία, διαφημιστικών δαπανών, απέστειλε κλήσεις σε απολογία σε έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και σε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Οι δώδεκα κληθέντες σε απολογία ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας και αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων για ποσά που κρίνονται “δυσανάλογα υψηλά” σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε

τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη πριν περίπου ενάμιση χρόνο όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι εναντίον των οποίων είχε είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία. Η υπόθεση διαχωρίστηκε και αφορά μόνο τους δύο δημοσιογράφους καθώς ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα η δίωξη εναντίον του να παύσει λόγω θανάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα