Κίνα: Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά

Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία ο είχαν σήμερα και κάλεσε την «αρμόδια πλευρά» να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Χθες Παρασκευή ο Τραμπ διατύπωσε μια νέα απειλή εναντίον της Βόρειας Κορέας λέγοντας πως οι αμερικανικές στρατιωτικές επιλογές είναι «κλειδωμένες και οπλισμένες», ενώ η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγόρησε ότι οδηγεί

την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου και παγκόσμιες δυνάμεις εξέφρασαν ανησυχία.

Ο Σι είπε στον Τραμπ πως είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα εκεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», μετέδωσε η τηλεόραση παραφράζοντας τον Σι.

Η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών και η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού ώστε να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση, πρόσθεσε ο Σι.

Σύμφωνα πάντα με την κινεζική κρατική τηλεόραση, ο Τραμπ είπε στον Σι πως κατανοεί πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στο βορειοκορεατικό πυρηνικό ζήτημα.

Βόρεια Κορέα: Περίπου 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ιαπωνία: Ανάπτυξη Patriot υπό τον φόβο των βορειοκορεατικών απειλών

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ολοκλήρωσε σήμερα την ανάπτυξη στη νότια Ιαπωνία αμυντικών πυραυλικών συστημάτων Patriot εν αναμονή ενδεχόμενου πλήγματος της Βόρειας Κορέας κοντά στο Γκουάμ, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα