Κεντρικοί τραπεζίτες…έτοιμοι για όλα μετά το Brexit – Στήριξη των αγορών στη σύνοδο BIS

Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη υπογράμμισαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις επιπτώσεις από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται ανάλογα με τις ανάγκες.

Τα παραπάνω αναφέρει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού σε ανακοίνωση του στην έναρξη των εργασιών της συνόδου των κεντρικών τραπεζών στη Βασιλεία της Ελβετίας, στην έδρα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements – BIS).

Οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών “ενέκριναν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της Τράπεζας της Αγγλίας και υπογράμμισαν την ετοιμότητα των κεντρικών τραπεζών να υποστηρίξουν την ομαλή λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών”, δήλωσε ο Agustín Carstens, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Global Economy Meeting της BIS.

“Οι κεντρικές τράπεζες θα παρακολουθούν με προσοχή τη λειτουργία και σταθερότητα των αγορών και θα συνεργάζονται στενά”, αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το Global Economy Meeting είναι ένα διεθνές φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών σε 30 ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα