ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κάνενας κίνδυνος για τις καταθέσεις ΕΤΕ – Eurobank

11:46 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

«Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την αναστολή της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες» και πρόσθεσε: «Ήταν θέμα της ελληνικής

νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».

Αντικατάσταση επίορκων με νέους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ

Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης των επίορκων από το Δημόσιο, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι «για κάθε έναν που θα απομακρύνεται θα προσλαμβάνεται ένας νέος με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ».

«Πρέπει να υπάρχει άμεση αντικατάσταση, φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση αξιοκρατικά από νέους μέσω ΑΣΕΠ», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη»

Όσον αφορά την αξιολόγηση του έως τώρα έργου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη».

Όπως είπε, «ο κ. Μανιτάκης κάνει μία γενναία προσπάθεια. Είναι ίσως η πιο δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε τον δημόσιο τομέα. Θέλει κάποιες βελτιώσεις. Πρέπει να γίνει πιο πειστικός. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε ζήτημα. Έχει αναλάβει μία πολύ δύσκολη δουλειά».

«Αναμένουμε ένα θετικό σοκ ρευστότητας»

Τέλος ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας μπορεί να έρεθι μόνο μέσω της ανάπτυξης.

«Είμαστε στην κρίσιμη καμπή. Περιμένουμε να ξεκινήσουν τα οδικά έργα. Περιμένουμε πολλά. Αναμένουμε ένα θετικό σοκ ρευστότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα