Καταδικάστηκε ο Πανίκας για την Κορώνεια – Φυλακή 11 μήνες με αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας.

Η υπόθεση,

που εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, αφορούσε την καθυστέρηση επιβολής προστίμων -αλλά και το μετέπειτα «κούρεμα» αυτών- σε βάρος μονάδων που ρυπαίνουν τη λίμνη Κορώνεια.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η επιβληθείσα ποινή είναι μειωμένη κατά τέσσερις μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, σε υπηρεσιακό στέλεχος της πρώην Νομαρχίας, το οποίο καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.

Αθωωτική, αντιθέτως, ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου, για δύο άλλα υπηρεσιακά στελέχη της πρώην Νομαρχίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μειωμένα μάλιστα κατά περίπτωση έως και 30%.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δέκα βιοτεχνίες -μετά τους σχετικούς ελέγχους- το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ.

Απολογούμενος, ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα υποστήριξε ότι ο ορισμός και η μείωσή τους ήταν στη διακριτική του ευχέρεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα