Καρφιά Θεοδωράκη για το «πόθεν έσχες» Καμμένου: Με 6.000 καταθέσεις με ωτοστόπ πήγε στην Αυστρία;

Καρφιά για το «πόθεν έσχες» του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ άφησε μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή για τη διαφθορά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προκαλώντας ένταση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήλωση “πόθεν έσχες” του κ. Καμμένου είναι μια δήλωση που τιμά τη διακυβέρνησή σας;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς

για θολό «πόθεν έσχες» το οποίο δεν δικαιολογεί το lifestyle του κυβερνητικού εταίρου.

«Δείτε τα “πόθεν έσχες” των Υπουργών σας. Έχουν κότερα, κάνουν διακοπές στα ακριβότερα σαλέ της Ευρώπης και στο “πόθεν έσχες” δηλώνουν ότι το συνόλικό τους πορτοφόλι είναι 5.000-6.000. Πώς πάνε στην Αυστρία με τέτοιες καταθέσεις; Με ωτοστόπ;» τόνισε ο επικεφαλής του Ποτμιού, του οποίου οι αναφορές προκάλεσαν ένταση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου να προκαλούν τον κ. Θεοδωράκη να πει ονόματα.

«Το δικό μου “πόθεν έσχες” είναι πολύ ξεκάθαρο και φωτογραφίζει έναν άνθρωπο που άφησε ένα επάγγελμα με μεγάλα εισοδήματα για να μπει στην πολιτική», επεσήμανε από την πλευρά του στις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κ. Θεοδωράκης δεν δίστασε και κατονόμασε τον Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας ξέρει το όνομα αλλά δεν θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Εμείς μιλάμε πάντα με ονόματα. Η δήλωση “πόθεν έσχες” του κ. Καμμένου είναι μία δήλωση που τιμά την διακυβέρνησή σας; Πρέπει να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με τον έλεγχο του “πόθεν”».

Όσο για τη διαφθορά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε λέγοντας: «Έχω ενα καλό νέο. Η χώρα μας έχει 95 δομές για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Εχουμε ανθρώπους να δουλεύουν νυχθημερόν και να παίρνουν υπερωρίες. Τα καλά νέα τελειώνουν εδώ. Τα κακά νέα είναι ότι η χώρα μας κατρακύλησε 11 θέσεις στην λίστα των χωρών και της διαφάνειας. Είμαστε στην 69η θέση. Η διαφθορά δημιουργεί ρηγματα αδικίας και αναξιοκρατίας στην κοινωνία. Οι πολίτες νιώθουν ότι αδικούνται. Η Ελλάδα είναι η Ωραία Κοιμωμένη της διαφθοράς. Η διαφθορά μειώνει το ΑΕΠ και αποτελεί μια μορφή έμμεσης φορολόγησης», είπε αναπτύσσοντας την ερώτηση.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μαζί με την Ουγκάντα είναι στην ίδια θέση όσον αφορά στην γραφειοκρατία. Μίλησε επίσης για αναξιοκρατία και κομματικό κράτος. «Θέλω να κάνω δυο στασεις: στο μεταναστευτικό και στις εργολαβίς δημοσίων έργων. Ανθρωποι πεθαίνουν στους καταυλισμούς και έξω γίνεται ένα πάρτι εκατομμυρίων. Είναι χαρακτηιστική επίσης η υπόθεση του αυτοκινητόδρομου Πύργου Πάτρας. Σπάσατε το έργο σε 8 κομμάτια και δώσατε το έργο στον εκλεκτό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Η απάντηση Καμμένου: Αφού μετέτρεψε το ποτάμι σε ξεροπόταμο με βοθρολύματα, κουβαλώντας σακίδια της διαπλοκής, έχει το θράσος να μιλά σε όσους πληρώνουμε φόρους, δηλώνουμε εισόδημα από καθαρές πηγές και είμαστε πολύ φτωχότεροι από την πολιτική», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα