ΚΑΡΦΙΑ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟΝ Ν.ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ, ΣΑΒΒΙΔΗ, ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Καρφιά…ταβανόπροκες από το ΒΗΜΑ της Κυριακής κατά υποψήφιων επιχειρηματιών που έχουν υποβάλλει αίτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας, “Οι καναλάρχες του κυρίου Παππά”. Σκληρή απάντηση στο δημοσίευμα από τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για “λάσπη και ευφάνταστα σενάρια”.

Το “Βήμα” αναφέρεται στον Χρήστο Καλογρίτσα, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο

διαγωνισμό.

Ως “άνθρωπο από το ημίφως” χαρακτηρίζει η εφημερίδα τον Χρήστο Καλογρίτσα, εργολάβο και έκδοτη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, της εφημερίδας Πρώτη. Αναφέρεται, μάλιστα, στην κουμπαριά του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

“Χρ. Καλογρίτσας: Ο άνθρωπος του ημίφωτος, οι παλιοί σύντροφοι, η «Πρώτη» και η TVΑπό τη συγκυβέρνηση Μητσοτάκη – Φλωράκη και τα κανάλια επαφής με το περιβάλλον του Παπανδρέου, έως τις προσοδοφόρες κουμπαριές με τους σημερινούς υπουργούς”

Το “Βήμα” παραθέτει μάλιστα και τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ το 2009 μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κατασκευαστής εκδήλωνε την αγάπη του για τον επικίνδυνο κακοποιό.

‘Ο εργολάβος που αγαπούσε τον βαρυποινίτηΠρωτοφανείς διάλογοι του υποψήφιου καναλάρχη στη δικογραφία της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου το 2009′

Με τίτλο “Ο τσιγαράς από το Ροστόφ που επιθυμεί τώρα και κανάλι”, η εφημερίδα αναφέρεται και στις επενδυτικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη.

“Ιβάν Σαββίδης: Ο τσιγαράς από το Ροστόφ που επιθυμεί τώρα και κανάλιΕνας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα της κρίσης ή το μάτι και το αφτί του Πούτιν;”

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το βασικό ερώτημα σύμφωνα με το “Βήμα” είναι αν η διεκδίκηση άδειας από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στοχεύει στο κέρδος ή την ασυλία. “Πολλοί σπεύδουν να συνδυάσουν την επιδίωξή του να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια με τη δύναμη που δίνει σε κάποιον η τηλεόραση, ιδίως αν αυτός έχει ‘περιπέτειες’ με τη Δικαιοσύνη” αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

“Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί θέλει να παίξει μπάλα και με την ΤVΣτόχος του προέδρου του Ολυμπιακού το κέρδος ή η ασυλία;”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

“Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι θεωρούν ότι μέσα από τις προσωπικές επιθέσεις, τα ευφάνταστα σενάρια και τη λάσπη, μπορούν να φοβίσουν τον οποιονδήποτε. Το μόνο που μαρτυρούν όλα αυτά είναι τον πανικό τους”, είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα.

“Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών θα προχωρήσει ως μια συνταγματική επιταγή δημοκρατίας και διαφάνειας. Οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό, όπως γνωρίζουν και τον διαχρονικό ρόλο και τα συμφέροντα αυτών που πολεμούν με όλα τα μέσα τον διαγωνισμό”

Λ. Κρέτσος: Κρυστάλλινη και διάφανη η διαδικασία αδειοδότησης

Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, με αφορμή σημερινή δήλωση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως «πρωτοκλασάτος υπουργός» του είπε ότι «ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε».

«Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν σαθρά, οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία. Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, ενώ στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)», σημειώνει ο κ. Κρέτσος προσθέτοντας ότι «ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους.

«Το άνοιγμα των προσφορών από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό», υπενθυμίζει ο κ. Κρέτσος, συμπληρώνοντας ότι τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης «είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».

Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές προχωράει κανονικά

Keywords
Τυχαία Θέματα