“Καλός μπάτσος” ο Σταϊνμάιερ, “κακός μπάτσος” η Μέρκελ…

Οι έλληνες οικοδεσπότες δεν θα πρέπει να παρανοήσουν την συμπαράσταση του Σταϊνμάιερ και να πιστέψουν ότι επίκειται αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής του Βερολίνου επισημαίνει η FAZ.

Στην επίσκεψη του γερμανού υπουργού Eξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα αναφέρονται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας ως γενικό τόνο ότι ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της γερμανικής διπλωματία είναι στην Ελλάδα

προκειμένου να ενθαρρύνει τους Έλληνες και την κυβέρνησή τους να συνεχίσουν το δρόμο τον μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα η συντηρητική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπογραμμίζει ότι «δεν είναι κακό το γεγονός ότι ο Σταϊνμάιερ εκφράζει το σεβασμό του στους Έλληνες για αυτά που έχουν πετύχει μέχρι στιγμής».

Αλλά, διευκρινίζει το σχόλιο, οι έλληνες οικοδεσπότες δεν θα πρέπει να παρανοήσουν την συμπαράσταση του Σταϊνμάιερ και να σχηματίσουν την εντύπωση ότι υπάρχει αλλαγή της γερμανικής πολιτικής, καθώς «ο δρόμος του εκσυγχρονισμού δεν έχει διανυθεί, δεν μπορεί κανείς να τον συντομεύσει και δεν θα υπάρχουν εκπτώσεις από συμπόνια», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «μπορεί οι Έλληνες να βλέπουν στο πρόσωπο του Σταϊνμάιερ τον „καλό αστυνομικό“ και στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε τους „κακούς αστυνομικούς“, ωστόσο δεν θα πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις».

Για «δύσκολη αποστολή» του Σταϊνμάιερ κάνει λόγο το Der Spiegel και υπενθυμίζει ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση «κανένα ταξίδι γερμανού πολιτικού στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο».

Πηγή: DW

Original article: “Καλός μπάτσος” ο Σταϊνμάιερ, “κακός μπάτσος” η Μέρκελ….

Keywords
Τυχαία Θέματα