Καμπάνα υποβάθμισης για 12 βρετανικές τράπεζες από τον οίκο Moody’s

Ακριβά αρχίζει να πληρώνει το Brexit το τραπεζικό σύστημα της Μ.Βρετανίας. Όπως ανακοίνωσε η Laurie Mayers, αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος της Moody’s, ο οίκος υποβάθμισε το outlook σε αρνητικό από σταθερό για 8 μεγάλες τράπεζες της χώρας συμπεριλαμβανομένων των Barclays, HSBC, Santander UK και TSB Bank, ενώ υποβάθμισε σε σταθερό από θετικό το outlook

των Lloyds Bank και Principality Building Society. Ο οίκος υποβάθμισε επίσης από ουδέτερο σε αρνητικό το outlook των Bradford & Bingley και NRAM.

“Αναμένουμε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και αυξημένη αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ κάτι που θα οδηγήσει σε μειωμένη ζήτηση για δάνεια, υψηλότερες πιστωτικές ζημίες και πιο ασταθείς συνθήκες χρηματοδότησης χονδρικής για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό θα είναι αρνητικό για τα πιστωτικά μεγέθη των τραπεζών. Ταυτόχρονα, έχουμε αλλάξει τις προοπτικές για το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου σε αρνητικές από σταθερές”.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Moody’s είπε ότι αναμένει αβεβαιότητα σε “υψηλό βαθμό” μετά την ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά στις εμπορικές σχέσεις της με την ΕΕ, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε “χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ για τα επόμενα δύο χρόνια, ως απάντηση στην μειωμένη εμπιστοσύνη και την μείωση των δαπανών και των επενδύσεων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα