ΙΤΑΛΙΑ: Κλείνει η εφημερίδα της Αριστεράς L’Unità

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δολοφόνησαν την L’Unità «, η εφημερίδα της ιταλικής Αριστεράς προανήγγειλε σήμερα την αναστολή της έκδοσής της από την Παρασκευή 1 Αυγούστου. Προηγήθηκε η αποτυχία των μετόχων της να συμφωνήσουν για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της εφημερίδας.

Η εφημερίδα, που ιδρύθηκε το 1924 από τον Αντόνιο Γκράμσι, ιστορικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, γιόρτασε λίγο καιρό πριν τα 90 χρόνια της. Ήταν επίσημο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος (PCI), κυκλοφορούσε

παράνομα στη φασιστική περίοδο, έκλεισε για ένα σύντομο διάστημα το 2000 και ξανάνοιξε με νέους ιδιώτες μετόχους.

Όπως συνέβη και με τον υπόλοιπο τομέα των μέσων ενημέρωσης, η εφημερίδα επλήγη από την έλευση της διαδικτυακής εποχής αλλά και από την οικονομική κρίση στην Ιταλία, επισωρεύοντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της μειώνονταν σταθερά πέφτοντας στα περίπου 20.000 φύλλα την ημέρα.

Με τη διοίκηση να εκτιμά ότι απαιτούνται 1,6 εκατομμύρια ευρώ για την βιωσιμότητα της εφημερίδας μέχρι τον Σεπτέμβριο, η χθεσινή συνάντηση των μετόχων κατέληξε ωστόσο σε αποτυχία, αφού απορρίφθηκαν και οι τρεις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα