Ικανοποίηση στην Κομισιόν για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου…

Την ικανοποίησή της για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης από τη Βουλή των Ελλήνων, εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Επιτροπή χαιρετίζει την ψήφιση του μεταρρυθμιστικού πακέτου από τη Βουλή των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιοχάνες Μπάρκε, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η Επιτροπή εξετάζει και αξιολογεί προσεκτικά τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε και γενικότερα την πορεία

εφαρμογής των προαπαιτούμενων μέτρων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η σχετική έκθεση της Επιτροπής θα είναι έτοιμη εγκαίρως και θα κατατεθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

«Η Επιτροπή έχει εμπιστοσύνη στη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να εργαστούν εποικοδομητικά με στόχο την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και άρα την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, μετά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) που επετεύχθη τον Δεκέμβριο», δήλωσε, τέλος, ο Γ. Μπάρκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα