Ιατρικό Αθηνών: Καλύτερα αποτελέσματα, αναδιάρθρωση δανείων, χρέη στις τράπεζες 131 εκατ. ευρώ

Τα οικονομικά μεγέθη Α’ εξαμήνου 2017 του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σε ενοποιημένη βάση έχουν ως εξής:

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη της Εταιρείας (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 14,2εκ. αυξημένα κατά 40%Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε €5εκ. αυξημένα κατά 361%Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 85,3εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3%

Περαιτέρω, ολοκληρώθηκε σήμερα η αναδιάρθρωση του

ομολογιακού δανείου της Εταιρείας με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την κοινοπραξία των τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική, Eurobank), η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει παράταση της διάρκειας αποπληρωμής και χαμηλότερο περιθώριο επιτοκίου για την Εταιρεία.

Τονίζεται ότι η Εταιρεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκύρια και αναφορικά με το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο έχει ήδη καταβάλει συνολικά ποσό άνω των 32εκ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεολυσίων, μειώνοντας το συνολικό ποσό του δανείου από 164εκ. ευρώ σε 131εκ. ευρώ.

Η εφαρμογή από την πολιτεία των μονομερών και αυθαίρετων μέτρων rebate & clawback (για τη νομιμότητα των οποίων η εταιρεία επιφυλάσσεται) αποστέρησαν από τα ταμεία της εταιρείας πόσο άνω των €92εκ. από την επιβολή των μέτρων αυτών μέχρι σήμερα.

Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει ότι είναι σε ετοιμότητα για να πρωταγωνιστήσει σε οποίες εξελίξεις του εγχώριου κλάδου Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα