Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ REAL NEWS

09:04 5/6/2016 - Πηγή: BankWars

“Νέα μέτρα λιτότητας μέσα στο 2016 που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ»προβλέπει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Realnews.

Επισημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς “Πολλά ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ψήφισαν να δώσουν νέο δανεισμό στην Ελλάδα, μόνο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ.

Οπότε τι συζητάμε;», ενώ αναφερόμενος στην “ακροδεξιά παρέα” που αναφέρει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά: Επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!».

Άνουγμα τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές όπου και αν βρίσκονται

Ο Α.Σαμαράς άνει ειδική αναφορά στην Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», τονίζει.

Αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες», τονίζει.

Για το κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου εκτιμά ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη». Εκτιμά ότι η Ν.Δ. «ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία», αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…».

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ

Αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελλε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Είναι προφανές…Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά «η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουν» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και υπογραμμίζει πως «η τελευταία αξιολόγηση μας υποχρεώνει σήμερα να ξαναπροσπαθήσουμε από χειρότερες θέσεις και με μεγαλύτερες -και αχρείαστες- θυσίες. Για να ξαναπάμε εκεί που είχαμε ήδη φτάσει!»

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν». Την περίοδο του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2014 αναφέρει πως «όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει…Κι επειδή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ανατρέψει τα πάντα, οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν «δεσμευόταν» για τίποτε. Δείτε και την πρόσφατη δήλωση ακόμα και του Σόιμπλε. Ότι «η χώρα μπορούσε να βγει από το μνημόνιο στα τέλη του 2014, αλλά ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του». Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία επί των ημερών μας έβγαινε πράγματι και από την κρίση και από τα μνημόνια! Το ίδιο είπαν τελευταία κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.Τα ακούμε τώρα ακόμα και από ανθρώπους που δεν μας στήριξαν στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα