Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Το Μολών λαβέ του επισμηναγού

Ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή φέτος και του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος στις 10:30 κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος

Στρατού.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της σιγής σήμανε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη, που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εντυπωσίασαν τα πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Στρατού.

Μονάδες του πεζικού, της αεροπορίας στρατού, του ναυτικού, των ειδικών δυνάμεων, αλλά και Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια χάρισε ο πιλότος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, στέλνοντας το μήνυμά του από το πιλοτήριο.

«Το “‘Οχι” της 28ης Οκτωβρίου του ’40 αποτελεί συνέχεια του “Μολών Λαβέ” του Λεωνίδα. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Σε αυτή την επέτειο πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια πολλά, Ελλάδα!», ανέφερε, χαρακτηριστικά ο επισμηναγός Θεοχαρόπουλος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Επισμηναγό, σημείωσε: «Κύριε Επισμηναγέ, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνουν όμως σε κάθε ιταμό εισβολέα το διαχρονικό μήνυμα: Μολών Λαβέ. Το έθνος μας είναι υπερήφανο για σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα