Η Μαύρη Ηπειρος και οι δισεκατομμυριούχοι – Οι Αιγύπτιοι Κροίσοι

Κάπου, 22.250 Αιγύπτιοι, περίπου το 0,04% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού της Αιγύπτου, δηλώνουν εκατομμυριούχοι ή και… δισεκατομμυριούχοι. Όλοι αυτοί κατέχουν τουλάχιστον 6,9 εκατομμύρια Λίρες Αιγύπτου (1 εκατ, δολλάρια) ο καθένας!…

Και μάλιστα, έξι από αυτούς κατέχουν 6,9 δις Λ. Αιγ. (1 δις δολάρια) τουλάχιστον,

σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ελβετικού οργανισμού «Credit Suisse Research Institute»

Σε οκτώ Αιγυπτίους ακόμη, η περιουσία κυμαίνεται μεταξύ μισού και ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ

Στην κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων Αιγυπτίων βρίσκεται ο Νάσεφ Σαουΐρις με συνολική περιουσία 44,7 δις Λ. Αιγ. (6,5 δις δολάρια), κάτοχος της Orascom Construction Industries.

Ο πατέρας του και ιδρυτής της εταιρείας Όνσι Σαουΐρις κατέχει περιουσία 13,8 δις λ. Αιγ. (2 δις δολάρια).

Ο έτερος εκ των υιών του Όνσι Σαουΐρις, ο Ναγκίμπ Σαουΐρις διαθέτει περιουσία 17,2 δις Λ. Αιγ (περίπου 2,5 δις δολάρια) και κατέχει την εταιρεία Orascom Telecom Media and Technology.

- Ο Μοχάμεντ Μανσούρ (15,2 δις Λ. Αιγ ή 2,2 δις δολάρια) και ο Γιούσεφ Μανσούρ (13,4 δις Λ. Αιγ ή 1,95 δις δολάρια) είναι κάτοχοι της εταιρείας Mansour Group.

- Ο 3ος Μανσούρ, ο Γιασίν Μανσούρ, με 13,8 δις Λ. Αιγ (2 δις δολάρια) κατέχει την εταιρεία real estate «Palm Hills Development».

Το περιοδικό Forbes, από το οποίο προέρχονται τα παραπάνω στοιχεία επισημαίνει ότι η περιουσία των οικογενειών Σαουΐρις και Μανσούρ αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, παρά τις Επαναστάσεις που συνέβησαν στην χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι έξι αυτοί επιχειρηματίες κατέχουν συνολικά περιουσία που αναλογεί στο 4,3% του συνολικού πλούτου της Αιγύπτου, δηλαδή κάπου 2,7 τρις Λίρες Αιγύπτου (περίπου 400 δις δολάρια).

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την «Αλ Αχράμ» που δημοσιεύει το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ, το 90,4% των Αιγυπτίων κατέχουν στις τσέπες τους το πολύ 69.000 Λ. Αιγ (10.000 δολάρια), ενώ το 9% κατέχει από 10.000 έως 100.000 δολάρια.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 25% των Αιγυπτίων ξοδεύουν το πολύ 3.444 Λ. Αιγύπτου σε ετήσια βάση (κάπου 500 δολάρια τον χρόνο).

ΑΦΡΙΚΗ: 55 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ

55 Αφρικανοί δισεκατομμυριούχοι έχουν μαζέψει περιουσία 143 δις δολαρίων, στην πιο φτωχή ήπειρο του πλανήτη!

Μεταξύ αυτών, ο Νιγηριανός κατασκευαστής Αλίκο Ντανγκότε, αποτελεί τον πιο πλούσιο κάτοικο της Αφρικής, με περιουσία που υπερβαίνει τα 20 δις δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Μέσος όρος της περιουσίας των πιο πλούσιων μεγιστάνων της λεγόμενης Μαύρης Ηπείρου είναι το ποσό των 2,6 δις δολαρίων και η μέση ηλικία τους τα 65 έτη.

Από τους πιο ηλικιωμένους δισεκατομμυριούχους είναι ο 84χρονος Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αλ Φάγιεντ.

Η Νιγηρία, η Νότιος Αφρική και η Αίγυπτος συλλέγουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους.

ΠΗΓΗ: http://pyramisnews.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα