Η κόντρα ΣΚΑΪ – Nova ανάβει “φωτιές” στην Super League

Από τις αρχές Σεπτέμβρη οπότε η διαμάχη του ΣΚΑΪ με τη Nova βρισκόταν στην κορύφωσή της, η Super League είχε πάρει απόφαση να λάβει μέτρα, συνδέοντας τότε με επίσημη τοποθέτησή της, το κανάλι του Φαλήρου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από τότε, επιτροπή νομικών που αποτελούνταν από νομικούς συμβούλους του Ολυμπιακού,

του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και της διοργανώτριας, είχαν αναλάβει να φέρουν διάταξη για το καταστατικό που θα προβλέπει την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η Super League, φέρνει τελικά το θέμα τέσσερις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του ντέρμπι του Σαββάτου, ενέργεια που κρίνεται τουλάχιστον… άστοχη.

Η ποινή, αν μια ΠΑΕ ή κάποιος που συνδέεται με την ΠΑΕ συκοφαντεί τη λίγκα ή τους χορηγούς-συνεργάτες της, φτάνει τις 300.000 ευρώ πρόστιμο (με διπλασιασμό στην υποτροπή), ενώ αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο εντός 30 ημερών, τότε θα παρακρατούνται χρήματα από τηλεοπτικά κλπ, ενώ μπορεί να φτάσει στον μη ορισμό αγώνα ή σε περιορισμό στις μεταγραφές!

Στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 29/10, λοιπόν, θα εισαχθεί προς ψήφιση το εν λόγω άρθρο, που θα προβλέπει τα εξής:

“Σε περίπτωση που ΠΑΕ-μέλος του συνεταιρισμού ή και πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο (νομικό ή ουσιαστικό/εν τοις πράγμασι) προβαίνει δημόσια, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος είτε του συνεταιρισμού, είτε των πρωταθλημάτων που διοργανώνει ο συνεταιρισμός, είτε πρόσωπα με τα οποία ο συνεταιρισμός έχει συνάψει εν ισχύ συμβάσεις διαχείρισης ραδιοτηλεοπτικών ή διαδικτυακών ή συναφών δικαιωμάτων ή συμβάσεις διαφημιστικής προβολής ή και χορηγίας, τότε θα δύναται να επιβάλλεται εις βάρος της εν λόγω ΠΑΕ πειθαρχική ποινή ποσού από 10.000 έως 300.000 ευρώ“.

Tα στοιχεία του άρθρου:

-Τα πρόστιμα θα διπλασιάζονται αν υπάρξει υποτροπή στην ίδια περίοδο.

-Πρόσωπα που συνδέονται με ΠΑΕ ενδεικτικά θεωρούνται: μέτοχοι ΠΑΕ, διευθυντές ΠΑΕ, υπεύθυνοι τύπου ΠΑΕ, ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους μέτοχοι ΠΑΕ. Η σύνδεση αυτών με τις ΠΑΕ πρέπει να είναι ουσιαστική (εν τοις πράγμασι) ή να υπάρχουν έστω επαρκείς ενδείξεις περί της σύνδεσης!

-Αρμόδιο για την επιβολή της ποινής είναι το Δ.Σ. της Super League με τα 2/3 των παρόντων. Η εκάστοτε υπόθεση θα εισάγεται με απόφαση προέδρου ή αν το ζητήσουν εγγράφως τουλάχιστον το 1/3 των μελών. Η απόφαση του Δ.Σ. θα λαμβάνεται εντός 3 μηνών(!) από την τέλεση της παράβασης. Έφεση μπορεί να γίνει από την ΠΑΕ εντός 5 ημερών στην πειθαρχική επιτροπή του συνεταιρισμού.

-Η καταβολή του προστίμου πρέπει να γίνεται εντός 30 ημερολογιακών ημερών. Αν δεν καταβληθεί το πρόστιμο εντός του χρονικού ορίου, τότε επιβάλλεται: αναστολή καταβολής κάθε ποσού (π.χ. από τηλεοπτικά) και ανάκληση εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΠΟ (αν διαθέτει η ΠΑΕ). Ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης (σ.σ. ποιος θα την κρίνει άραγε;) και την πρότερη συμπεριφορά της ΠΑΕ, θα επιβάλλονται ακόμα: μη ορισμός αγώνων για όσο δεν πληρώνει το πρόστιμο και περιορισμό στις μεταγραφές για μία ή δύο μεταγραφικές περιόδους!

-Οι πειθαρχικές διατάξεις αυτές, είναι ανεξάρτητες και μπορούν να επιβάλλονται σωρευτικά με πειθαρχικές διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για να “περάσει” το εν λόγω άρθρο, χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία (τα 3/5 των ΠΑΕ, δηλαδή οι 13 στους 18).

Πληροφορίες αναφέρουν, πως από την επιτροπή νομικών που επεξεργαζόταν την εν λόγω διάταξη από τον Σεπτέμβριο, αποχώρησε στην πορεία η δικηγόρος, Αθηνά Μπαλωμένου που εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πηγές, τέλος, στη Γ.Σ. της Τρίτης αναμένεται έντονη αντίδραση από την πλευρά της “πράσινης” ΠΑΕ, που θεωρεί το νέο άρθρο απολύτως “φωτογραφικό”. Όλα αυτά, με τις ώρες για το ντέρμπι των “αιωνίων” να μετρούν αντίστροφα και το timing -αν μη τι άλλο- να θεωρείται κακό.

Πηγή: Contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα