Η επιστολή Βενιζέλου προς Αβραμόπουλο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στη δημοσιότητα έδωσε την Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστολή προς τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, στην οποία είχε εσωκλείσει φάκελο με το ιστορικό της υποθεσης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κάνοντας λόγο για «χυδαία και συκοφαντική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ». Προσθεσε ότι οι απόψεις του κ. Τσίπρα «υπερασπίζονται τις αμαρτωλές συμβάσεις».

Το ΠΑΣΟΚ

δείχνει με αυτό τον τρόπο ότι ο υπουργός Άμυνας ήταν πλήρως ενημερωμένος πριν δώσει τις απαντήσεις που έδωσε στον κ. Τσιπρα.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεώρησε ότι σε απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αβραμόπουλος δεν τον κάλυψε ως παλαιότερο υπουργό Άμυνας που είχε χειριστεί το θέμα. Κύκλοι του κ. Αβραμόπουλου, πάντως, είπαν την Πέμπτη ότι ο ίδιος ο υπουργός διευκρίνισε στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του ότι η αποστροφή του αφορούσε την υπουργία Τσοχατζόπουλου.

Στην επιστολή με ημερομηνία 16/10/2013 ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«Αγαπητέ Δημήτρη,

Την Πέμπτη 17.10.2013 συζητείται στη Βουλή έπειτα από αναβολή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προς τον ΥΠΕΘΑ για το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του ΠΝ.

Οι απόψεις που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας στο κείμενο της ερώτησης και συναφείς ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο, ούτε πολύ υπερασπίζονται τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών.

Όπως γνωρίζετε τη περίοδο 2009-2011 καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια να διαφυλαχθεί τόσο η ναυπηγική υποδομή της χώρας όσο και η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και πιο συγκεκριμένα του Πολεμικού Ναυτικού που έχει καταβάλει τεράστια ποσά χωρίς να παραλάβει τίποτα.

Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε σε εκτέλεση ψηφισμένων, από τη Βουλή, νόμων υπό εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά».

“Προκειμένου να αναδειχθούν οι προσπάθειες αυτές και προκειμένου να αντιστραφεί η χυδαία συκοφαντική αλλά και ύποπτη ως προς τις απόψεις που φαίνεται να υποστηρίζει η ερώτηση του κ. Τσίπρα σας στέλνω όλα τα συννημένα”, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα