Η Ελλάδα στα χέρια των δανειστών της – Δεν τρώμε προεκλογικό άχυρο…

Απόσπασμα από το άρθρο του Τ.Καραμήτσου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

….“Οι ειδήσεις, λοιπόν, είναι δυσάρεστες αυτές τις ημέρες για την ελληνική οικονομία και όλα τ’ άλλα είναι απλά προεκλογικές παρλαπίπες. Κατά κόρον ακούγονται κυρίως από τον Τσίπρα, αλλά φυσικά δεν πάει πίσω ούτε ο Σαμαράς που θυμήθηκε ό,τι… ξέχασε δύο χρόνια τώρα.

Είδηση είναι λοιπόν ότι οι τράπεζες
έμειναν χωρίς λεφτά. Το γράφουμε ότι ξεμένουμε εδώ και μέρες και φυσικά ξεμείναμε προχθές και ζητάμε έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Προσοχή, δεν ζητάμε από τον δήθεν κολλητό μας Ντράγκι, αφού ο κεντρικός τραπεζίτης είναι απλώς ένας ανώτερος υπάλληλος της Ε.Ε.

Είδηση είναι ότι η Ελλάδα, έτσι ακριβώς όπως τον Ιούνιο του 2012, βρίσκεται σήμερα κυριολεκτικά στα χέρια των εταίρων και δανειστών της. Ούτε σε Ρώσους, ούτε σε Κινέζους, ούτε σε εξωγήινους. Αν ο επόμενος πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του συμφωνήσουν και τα βρουν, έχει καλώς.

Αν η συμφωνία γίνει με τους τρεις υπαλλήλους που λέγονται τρόικα ή έστω σε ανώτερο επίπεδο, αυτό μέλλει να αποδειχτεί. Και απλά αποτελεί ζήτημα εντυπώσεων και μόνο. Η ουσία είναι μία: ή συμφωνούμε και αναπνέουμε ή δεν συμφωνούμε και πνιγόμαστε. Τα υπόλοιπα είναι για όσους τρώνε ή θέλουν να τρώνε άχυρο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα