ΓΙΑΤΙ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1000 ΛΕΞΕΙΣ

19:48 6/7/2014 - Πηγή: BankWars

ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, 1000 ΛΕΞΕΙΣ.

Αυτή είναι η φωτογραφία από την υποδοχή που επιφύλαξαν οι Κοσταρικανοί στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας τους που κατάφερε να πάει στους “8 “του Μουντιάλ και να αποκλειστεί τελικά στα πέναλτι από την Ολλανδία, στο ματς για την πρόκριση στους “4″.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ που δημοσίευσε το BANKWARS στις 3 ΙΟΥΛΙΟΥ από τη συγκέντρωση που κάλεσαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ στην

Πλατεία Κάνιγγος για να πουν “ΟΧΙ” στην πώληση της μικρής ΔΕΗ

ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ: “Την ώρα που οι απεργοί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατεβάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, απειλώντας με σημαντικά προβλήματα τους καταναλωτές, μεσούσης μάλιστα της τουριστικήξς περιόδου, μόλις 1.000 άτομα περίπου έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι η κοινωνία δεν στηρίζει τον δρόμο των ακραίων κινητοποιήσεων που διάλεξαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.Και αυτό συμβαίνει γιατί η κοινωνία βαρέθηκε να παρακολουθεί τους συνδικαλιστές να συμπεριφέρονται στη δημόσια περιουσία σαν να είναι το “μαγαζάκι” τους, όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει πληρώσει κυρίως το μάρμαρο της κρίσης και της λιτότητας”.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς και μετά από ενα τριήμερο πύρινων ανακοινώσεων από την κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση, η ΓΕΝΟΠ, κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Ετοιμάζει, λέει, άλλη μορφή αγώνα.

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ …ΑΕΡΑ ΣΤΙΦΑΔΟ! Οι συνδικαλιστές, υπέστησαν δεινή ήττα και μαζί με αυτούς και όσοι τους ακολούθησαν. Όχι γιατί έχουν το άδικο με το μέρος τους και η κυβέρνηση το δίκιο.

Απλά, γιατί ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι η κοινωνία έχει σοβαρότερα προβλήματα από τα δικά τους, όπως επίσης ότι αν δεν εξηγήσουν στην κοινωνία γιατί πραγματικά αγωνίζονται, αυτή ποτέ μα ποτέ, δεν πρόκειται να σταθεί δίπλα τους. Όσο δίκιο και να έχουν, το χάνουν. Η κοινωνία, καλώς ή κακώς, πιστεύει ότι οι δικές τους πρακτικές επί χρόνια οδήγησαν τη χώρα εδώ και τους πολίτες της στην ανέχεια. Μόνο αν ανατρέψουν αυτό, θα έχουν την κοινωνία μαζί τους. Και για να το ανατρέψουν θα πρέπει να ανατρέψουν τις ιδεοληψίες που έχουν, ίσως και …τους ίδιους τους εαυτούς τους!

Ο γραφικός Ν.Φωτόπουλος, που κάλεσε τους εργαζόμενους να σκίσουν τα φύλλα πορείας, μέσα στη γραφικότητά του, έβγαλε μια μεγάλη αλήθεια: Ή πολεμάς μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας και μη συμβατικούς τρόπους αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική, ή…κάθεσαι στα αβγά σου και ζητάς κάποιες βελτιώσεις στα κυβερνητικά δρώμενα.

Για να πολεμήσεις όμως μέχρι τέλους, πρέπει πρώτα να έχεις μαζί σου τον κόσμο που δείχνει η φωτογραφία από την Κόστα Ρίκα. Με τη φωτογραφία από την πλατεία Κάνιγγος, …επανάσταση και Αλλαγή δεν γίνονται!

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα