ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Die Welt: ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

Άγριες οι διαθέσεις του Βερολίνου σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης. Απίστευτο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους της Γερμανίας, παρεμβαίνει ανοιχτά στις ελληνικές εξελίξεις: “Λεφτά γιοκ αν τηρήσει ο κ.Τσίπρας αυτά που λέει”!

Ήσυχα Χριστούγεννα; Όχι για την Ελλάδα, και επομένως ούτε για την Ευρωζώνη”, σημειώνει σε άρθρο της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, με το χαρακτηριστικό τίτλο “Η εκλογή που θα μπορούσε να βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη στο χάος”.

Μάλιστα, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, θα ζήσει “συναρπαστικές στιγμές”, οι οποίες θα αφορούν και την υπόλοιπη Ευρωζώνη. “Αν ο Σαμαράς μείνει πρωθυπουργός, τότε θα συνεχίσει να παρέχεται στην Ελλάδα η απαραίτητη βοήθεια”, αναφέρουν κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης, κι αυτό γιατί “σε όλα τα προβλήματα μέχρι στιγμής, ο Σαμαράς έχει δείξει μία μοναδική αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις”, κάτι που για οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιλογή “είναι μάλλον αμφίβολο”.

Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, η Die Welt υποστηρίζει ότι οι επενδυτές είναι πλέον επιφυλακτικοί απέναντι στην Αθήνα, λόγω του προγράμματος που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυξήσεις μισθών ακυρώσεις αποκρατικοποιήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ να… βαράει νταούλια και οι δανειστές να χορεύουν, “είναι μία ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη”, σημειώνεται στο άρθρο.

“Αν ανέλθει ο Τσίπρας στην εξουσία και εφαρμόσει αυτές τις ιδέες στην πράξη, τότε η Ελλάδα δε θα λαμβάνει πλέον χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου σύμφωνα με το δημοσίευμα, και “χωρίς χρήματα, η Αθήνα θα κυλήσει γρήγορα σε πτώχευση”.

Η Die Welt επικαλείται εξάλλου δηλώσεις αξιωματούχων που, αναφορικά με το αν υπάρχει ένα “σχέδιο Β” σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ, απαντούν πως δε χρειάζονται νέα σχέδια για την περίπτωση αυτή, αφού “έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα