Γερμανικά “πυρά” κατά της σκληρής πολιτικής Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανικά “πυρά” κατά της σκληρής πολιτικής Σόιμπλε για την Ελλάδα.

«Η επιμονή του Σόιμπλε για πλεόνασμα του ελληνικού προϋπολογισμού κατά 3,5% είναι οικονομικά παράλογη, διότι μια πολύ σκληρή πολιτική λιτότητας στραγγαλίζει την οικονομία» δηλώνει ο Γκέρχαρντ Σικ, οικονομικός εμπειρογνώμονας του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων

(Die Gruenen) στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Όπως γράφει η Welt και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι μετά από σκληρή προσπάθεια επιτυχίες (της Ελλάδας). «Δεν είναι τώρα είναι ο καιρός να γυρίσουν οι δείκτες του ρολογιού πίσω προς την κατεύθυνση της οικονομικής αστάθειας. Γι΄ αυτό προτεραιότητα έχει τώρα να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση» δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόφκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Δεν επιτρέπεται «να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως είπε ο Γκάμπριλε μιλώνυας σε εκδήλωση για την σημερινή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Γερμανία θα πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις για να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να αποφευχθεί να εμφανίζονται οι Γερμανοί απέναντι στην Γαλλία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία «συνεχώς με δασκαλίστικο ύφος».

Γκι Φέρχοφστατ

«H κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)» δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt».

«Ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει καμία χώρα με την νοοτροπία του λογιστή», αναφέρει ο κ. Φέρχοφστατ προσθέτοντας: «Απαιτούνται βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να μπει ένα τέλος στα μονοπώλια και τις ανείπωτες πελατειακές δομές σε πολλούς τομείς. Απουσιάζει επ’ αυτού και η προθυμία».

Στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας εάν η λύση θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit απάντησε: «Εκείνο το οποίο επιθυμώ είναι να αλλάξει η Ελλάδα ριζικά. Φοβάμαι ότι το Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρωζώνη».

ΠΗΓΗ ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα