Γερμανία: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Ifo επιχειρηματικού κλίματος

Απρόσμενη αύξηση σημείωσε τον Ιούνιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, σε μια νέα ένδειξη ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι περισσότερα αισιόδοξα για τις προοπτικές ανάπτυξης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε

μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, ανήλθε στις 115,1 μονάδες από τις 114,6 τον Μάιο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 114,4 μονάδες.

«Το κλίμα μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων είναι ενθουσιώδες», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ. «Οι εταιρίες είναι σημαντικά πιο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες αυτό το μήνα. Αναμένουν επίσης οι δραστηριότητές τους να βελτιωθούν. Η γερμανική οικονομία έχει πολύ ισχυρές επιδόσεις».

Οικονομολόγος του Ifo δήλωσε στο Reuters ότι η ιδιωτική κατανάλωση είναι βασικός κινητήριος παράγοντας για την οικονομία και ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για την αύξηση των εξαγωγών. Σύμφωνα με την έρευνα, βελτιώθηκαν οι εκτιμήσεις των διευθυντικών στελεχών για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες και οι προβλέψεις τους για τους επόμενους έξι μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα