Γ. Ραγκούσης: Συνταγή εθνικού διχασμού η εκλογή ΠτΔ από τον λαό

Συνταγή εθνικού διχασμού και εθνικά επικίνδυνη, χαρακτήρισε την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, ο πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της πρωτοβουλίας “Επόμενη Ελλάδα”, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” αντιπρότεινε μοντέλο προεδρικής Δημοκρατίας, στα πρότυπα των ΗΠΑ, της Γαλλίας,
ή της Κύπρου και τον σχηματισμό Άνω Βουλής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.“Αυτό που προτείνουν ορισμένοι βουλευτές, ή στελέχη της ΝΔ, αποτελεί συνταγή εθνικού διχασμού, να έχεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρωθυπουργό εκλεγμένους από τον λαό και αύριο να διαφωνήσουν για ένα μεγάλο θέμα. Διαλύθηκε η χώρα” υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στην εκπομπή “ΑΠΕριττα” και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο πολιτειακό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο -όπως είπε- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται για ένα σταθερό πολιτικό κύκλο 4 ετών. Όπως εξήγησε, ο ΠτΔ θα ορίζει την κυβέρνηση και ανεξάρτητα και παράλληλα από αυτόν θα εκλέγεται ένα συμβούλιο με απλή αναλογική. “Πιστεύουμε σε ένα δεύτερο κοινοβούλιο, την Άνω Βουλή, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και 52 βουλευτές, οι οποίοι θα παίζουν το ρόλο του φρουρού των Ελλήνων που παράγουν, των ανέργων και τη νέας γενιάς” ανέφερε.

Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ έκλεισε οριστικά τον κύκλο του, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το καλοκαίρι του 2011 ήταν πρώτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σήμερα οι πολίτες εκπέμπουν ένα μήνυμα πολύ αρνητικό, και -όπως ανέφερε- το σημερινό ΠΑΣΟΚ υποστηρίζεται κυρίως από ηλικιακές ομάδες ανθρώπων που είναι άνω των 55 ετών, για καθαρά ιστορικούς – συναισθηματικούς λόγους.

“Για μένα έχει κλείσει ο κύκλος όταν παραιτήθηκα το 2012. Το ΠΑΣΟΚ, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ” είπε ο κ. Ραγκούσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επανεμφάνισή του στην πολιτική σκηνή είναι ασύνδετη και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τους κόμματός του.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία “Επόμενη Ελλάδα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος και η ομάδα συνεργατών του στοχεύουν στις ανάγκες που έχει η χώρα και εκτός από την αλλαγή, την καθιέρωση του νέου μοντέλου προεδρικής Δημοκρατίας, προτείνουν την άμεση υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με έμφαση στη στήριξη των επιχειρήσεων, των μέσων παραγωγής, με σημαντικά φορολογικά κίνητρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα