Γ. Κρεστενίτης (ΕΥΑΘ): Μπορεί να αποφευχθεί η αξιοποίηση του 23%

Την εκτίμηση ότι η αξιοποίηση του 23% της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) είναι μια διαδικασία, η οποία μπορεί να αποφευχθεί και δεν έχει λόγο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, διατυπώνει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρός της, Γιάννης Κρεστενίτης. «(Η αξιοποίηση του 23%) δεν θα προσφέρει λύσεις για το γενικότερο πρόβλημα της χώρας, δηλαδή το

πρόβλημα της αποπληρωμής του χρέους» σημειώνει.

«Όπως έγινε γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο μεταφέρθηκε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της ΕΥΑΘ ΑΕ, έχει πρόθεση να αξιοποιήσει το 23%» είπε ο κ. Κρεστενίτης και συμπλήρωσε: «Γι αυτόν τον λόγο έχει προκηρύξει την πρόσληψη συμβούλων, οι οποίοι θα επεξεργαστούν τον τρόπο που θα γίνει η αξιοποίηση των μετόχων. Η προθεσμία υποβολής προσφορών των συμβούλων λήγει την επόμενη εβδομάδα και μετά θα επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ, τον σύμβουλο ο οποίος εντός τετράμηνου, από την ώρα που θα υπογράψει τη σύμβαση, θα πρέπει να παρουσιάσει την πρόταση του».

Ο κ. Κρεστενίτης αναφέρθηκε και στις 70 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού της ΕΥΑΘ, που θα καλυφθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους. «Αυτή είναι η δεύτερη ομάδα υπαλλήλων που πρόκειται να προσλάβει η εταιρεία, είναι κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για 70 θέσεις. Η υποβολή δικαιολογητικών αρχίζει από μεθαύριο, Τετάρτη, και θα διαρκέσει για τις επόμενες περίπου 10 μέρες. Οι 70 θέσεις είναι κλάδου διοικητικού, τεχνικών (κυρίως υδραυλικών), οδηγών και χειριστών μηχανημάτων για να καλυφθούν ένα μέρος των αναγκών που έχει η εταιρεία».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί προκήρυξη αντίστοιχα 80 θέσεων προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και διευκρίνισε: «Μαζί με αυτές τις 70, συμπληρώνονται οι 150 θέσεις, που είχαμε ανακοινώσει κάποια στιγμή ότι θα καλυφθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ».

Keywords
Τυχαία Θέματα