Φόβοι για 18 νεκρούς από τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο στη Γερμανία

14:00 3/7/2017 - Πηγή: BankWars

Τουριστικό λεωφορείο κάηκε σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη νότια Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανέφερε επίσης πως υπάρχουν 18 αγνοούμενοι και εξέφρασε φόβους για πολλούς νεκρούς.

Στο Βερολίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στη Βαυαρία και πως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι «συγκλονισμένη» από το δυστύχημα αυτό.

Η

τοπική εφημερίδα Frankenpost αναφέρει πως υπάρχουν 17 νεκροί μετά τη σύγκρουση του τουριστικού λεωφορείου με μια νταλίκα σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας.

Η Frankenpost δεν αναφέρει τις πηγές της.

«Είμαστε ρεαλιστές. Κάθε λεπτό μειώνονται οι ελπίδες» να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι, δήλωσε ο Γιούργκεν Στάντερ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, διορθώνοντας ελαφρώς τον αρχικό απολογισμό των 31 τραυματιών και 17 αγνοουμένων.

Οι διασώστες αρχικά θεώρησαν πως οι αγνοούμενοι μπορεί στον πανικό τους να διέφυγαν στα γύρω δάση, όμως οι έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι πως όλοι οι αγνοούμενοι παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.

Λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας), το τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μποτιλιάρισμα και έπεσε πάνω σε νταλίκα που προηγούνταν, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να καεί εντελώς. Η ομάδα των 46 ηλικιωμένων τουριστών που μετέφερε, η οποία συνοδευόταν από δύο οδηγούς, ερχόταν από τη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, διευκρίνισε στη συνέχεια η αστυνομία.

Πολλοί τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Μίνχμπεργκ, σε μια δασική και ορεινή ζώνη στα όρια των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τσεχία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και προς τις δύο κατευθύνσεις ο αυτοκινητόδρομος A9.

Πολλά ελικόπτερα διάσωσης βρίσκονταν σήμερα το πρωί στον τόπο του δυστυχήματος ενώ τεχνικοί, αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν γύρω από το απανθρακωμένο τουριστικό λεωφορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα