Φερεγγυότητα, εποπτεία και αναπτυξιακά κίνητρα στη συνάντηση Στουρνάρα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Τα “καυτά” ζητήματα της φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιρειών, της εποπτείας του κλάδου και τα αναπτυξιακά κίνητρα που μπορούν να ενδυναμώσουν τη θέση του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε, σήμερα το μεσημέρι, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών στα γραφεία της ένωσης στην Αθήνα.

Πρόκειται

για την πρώτη επαφή που πραγματοποιούν οι δύο πλευρές μετά την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα για τον ασφαλιστικό κλάδο και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Oι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μπει για τα καλά στους ρυθμούς του solvency II περνώντας από το στάδιο των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και μετάβασης στο νέο εποπτικό περιβάλλον. ΄Αλλωστε, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και CEO της Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών που διοργανώνει η ΕΑΕΕ στην Ύδρα ανέφερε: “όλοι γνωρίζουμε ότι η ένταξη σε αυτό το καινούργιο εποπτικό περιβάλλον απαιτεί χρόνο, χρήμα, κεφάλαια και πολλή δουλειά εκ μέρους μας. Η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά υποστηρίζει τις πράξεις του solvency II, που στόχο έχουν να αυξήσουν την προστασία των κατόχων ασφαλιστηρίων, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να εφαρμόσουν νέους υψηλούς κανόνες εποπτείας στην αγορά μας”.

Ο κλάδος εκτιμά ότι η ασφαλιστική βιομηχανία ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στα ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε από το PSI και την κρίση και για πρώτη φορά, η ιδιωτική ασφάλιση έχει τη δυνατότητα να παίξει σημαντικότερο ρόλο στην παροχή υπηρεσιών σύνταξης και υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα