Εθνική-ΤΑΙΠΕΔ και AGC: Ένα βήμα πιο κοντά για τον Αστέρα

19:52 2/4/2015 - Πηγή: BankWars
Ενώ την περασμένη εβδομάδα το επενδυτικό σχήμα της AGC εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την τροπή των εξελίξεων και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τώρα φαίνεται και οι 2 πλευρές να έχουν κάνει ένα βήμα πιο κοντά κι έτσι παραμένει το ίδιο σχήμα των επενδυτών, με το ίδιο τίμημα, στα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η Εθνική Τράπεζα και το αραβοτουρκικό σχήμα πραγματοποιούν
επαφές με στόχο να τα βρουν, αναζητώντας την κατάλληλη φόρμουλα κάτι το οποίο σημαίνει ότι παραμένει το ίδιο σχήμα των επενδυτών, με το ίδιο τίμημα, στα 400 εκατ. ευρώ, το οποίο πάντως, η πλευρά της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (εκπροσωπούμενη από την επενδυτική εταιρεία AGC Equity Partners) έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί με την ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα ότι είναι υψηλό.

«Κατόπιν της έκδοσης του πρακτικού από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η κεφαλαιοποίηση αγοράς της Αστήρ έχει υποχωρήσει κάτω από τα 150 εκατ. ευρώ, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τη συμφωνηθείσα τιμή αγοράς, άνω των 400 εκατ. ευρώ, ανταποκρινόμενη έτσι σε πολύ χαμηλότερη αξία, μετά την απόρριψη του σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το μεγάλο ”αγκάθι” με βάση τη σχετική απόφαση του ΣτΕ αφορά το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης με τη δημιουργία πολυτελών βιλλών, από το οποίο όμως η AGC υπολόγιζε ότι θα είχε τα μεγαλύτερα έσοδα, αφού τα ξενοδοχεία ως δραστηριότητα δεν μπορούν να αποδώσουν τα προσδοκώμενα για τους επενδυτές.

Τώρα οι συζητήσεις μεταξύ των τριών πλευρών φαίνεται να έχουν ενταθεί, ιδιαίτερα μάλιστα μετά και τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των επενδυτών με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα