Επιμένει αμερικανικά η UBS – Overweight για μετοχές ΗΠΑ, Ευρώπης

Η UBS αυξάνει τις τοποθετήσεις της στις αμερικανικές μετοχές.

«Αν και υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες, τελικά, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές θα πρέπει να ενδιαφέρονται μόνο για το εάν το κλίμα έχει οδηγήσει τις αποτιμήσεις πέρα από λογικά επίπεδα», σύμφωνα με τον παγκόσμιο CIO της UBS wealth management, Alexander Friedman. «Εν ολίγοις, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οι επενδυτές δεν

πρέπει να φοβούνται ότι βρίσκονται εν μέσω μιας επικίνδυνης φούσκας στους τίτλους που ενέχουν κίνδυνο», συμπληρώνει.

Η UBS δηλώνει “overweight” και για τις αμερικανικές αλλά και για τις ευρωπαϊκές μετοχές, αυξάνοντας τις τοποθετήσεις της και στις δυο περιπτώσεις εν μέσω επιταχυνόμενης παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά και υποστηρικτικών κινήσεων από τις κεντρικές τράπεζες.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να είναι υψηλότερη το 2014 απ ότι ήταν το 2013 –η πρώτη ετήσια επιτάχυνση από το 2010- κάτι το οποίο εκτιμούμε πως θα παράσχει στήριξη για τις παγκόσμιες μετοχές», δήλωσε ο Friedman.

«Τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% το 2014, λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης. Στην ευρωζώνη, τα κέρδη δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και περιμένουμε πως θα αναπτυχθούν με χαμηλό διψήφιο ρυθμό το 2014, στηριζόμενα από την βελτιωμένη οικονομική ανάπτυξη και την επεκτατική νομισματική πολιτική», σημείωσε.

Αντιθέτως, η UBS μειώνει τις τοποθετήσεις της σε ιαπωνικές μετοχές.

Original article: Επιμένει αμερικανικά η UBS – Overweight για μετοχές ΗΠΑ, Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα