Εκσυγχρονίζεται το ΤΑΠΑ με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας

Την χορήγηση από κοινού με έτερο δωρητή, της πρώτης φάσης του έργου “Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) και Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Εισιτηρίων και Πρόσβασης (Ticket Management System / e-Ticketing/ Access Control) σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία” ανέλαβε η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα

του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Το ΤΑΠΑ είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου υπαγόμενο στην εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, στόχος του έργου είναι η καθολική αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός του ΤΑΠΑ, καθώς και η πλήρης ανάπτυξη και αξιοποίηση των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών του προς το κοινό, προς όφελος της χώρας. Το ΤΑΠΑ είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των αρχαιολογικών πόρων σε ό,τι αφορά τις σταθερές πηγές εσόδων αλλά και παραγωγικές δραστηριότητες που αξιοποιούν στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που υπάγονται στο ΤΑΠΑ είναι περισσότερα από 200 και κατανέμονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η πρώτη φάση του έργου καλύπτει τις κεντρικές υποδομές του Ταμείου και τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα: Ακρόπολη και Κλιτύες, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο Αριστοτέλους, Κνωσός, Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαία Μεσσήνη. Η αναβάθμιση των υποδομών στους χώρους αυτούς θα αποτελέσει πρότυπο μοντέλο για τη μελλοντική εξάπλωση των συστημάτων και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους που ελέγχονται από το ΤΑΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα