Έκλεισε το deal για την εξαγορά της Opel από την PSA – Φεύγει από την Ευρώπη η General Motors

11:22 6/3/2017 - Πηγή: BankWars

Αλλάζει ο χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, καθώς ο γαλλικός όμιλος PSA συμφώνησε να εξαγοράσει την Opel από την αμερικανική General Motors, έναντι 2,2 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου περιφερειακού κολοσσού στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα αποτελέσει πρόκληση για την Volkswagen που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.

Η

κατασκευάστρια εταιρία των οχημάτων Peugeot και Citroen δεσμεύθηκε να καταστήσει και πάλι κερδοφόρα την Opel και τη βρετανική της μονάδα Vauxhall, με λειτουργικό περιθώριο 2% εντός τριών ετών και 6% έως το 2026, χάρη στα 1,7 δισ. ευρώ δαπανών που θα εξοικονομηθούν από τη συνένωση δυνάμεων.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η μεταστροφή της Opel-Vauxhall θα επιταχυνθεί σημαντικά με τη στήριξή μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της PSA Κάρλος Ταβάρες στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με την απόκτηση της Opel, ο γαλλικός όμιλος θα ξεπεράσει την ανταγωνίστρια Renault και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης βάσει πωλήσεων, με ποσοστό αγοράς 16% έναντι 24% της VW. H GM θα λάβει 1,32 δισ. ευρώ για τη μονάδα οχημάτων της Opel.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και η BNP Paribas θα καταβάλουν επιπλέον 900 εκατ. ευρώ για τον χρηματοδοτικό βραχίονα της Opel. Η πώληση της Opel σφραγίζει την έξοδο της GM από την Ευρώπη. Οκτώ χρόνια αφού έφτασε κοντά στο να πουλήσει την Opel στην Magna International, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ έχει δεχθεί πιέσεις από τους επενδυτές να πουλήσει τη μονάδα και να επικεντρωθεί στην αύξηση της κερδοφορίας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα