Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κοντογεώργος – Ιδρυτής του euro2day και της εφημερίδας “Μέτοχος”

08:08 8/8/2016 - Πηγή: BankWars

Μετά από μια πολυετή μάχη με την βαριά μορφή Parkinsons από την οποία έπασχε, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο ιδρυτής, και επί σειρά ετών πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Media2day Εκδοτική ΑΕ και της εφημερίδας ΜΕΤΟΧΟΣ, Κώστας Κοντογεώργος.

Αεικίνητος, οξυδερκής και πάντα με τη διάθεση να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, ο Κώστας Κοντογεώργος, ταξίδεψε πολύ, έζησε για πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε την πολυαγαπημένη του κόρη Τζένιφερ, ενώ είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με δύο από τις μεγάλες επαγγελματικές αγάπες του,

τα χρηματοοικονομικά και τις επιχειρήσεις.

Μέσα του όμως υπήρχε πάντα το «μικρόβιο» της οικονομικής δημοσιογραφίας, με την οποία και ασχολήθηκε επαγγελματικά (έχοντας πλέον και την εμπειρία από τη χρηματιστηριακή θητεία του στις ΗΠΑ), κατόπιν της επιστροφής του στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του καριέρας, απασχολήθηκε κυρίως στον Ελεύθερο Τύπο και στην Ημερησία κάνοντας σημαντικές επιτυχίες. Στη συνέχεια, όμως, τον κέρδισε η επιχειρηματική πλευρά της δημοσιογραφίας, με την έκδοση της εβδομαδιαίας χρηματιστηριακής/επενδυτικής εφημερίδας «ΜΕΤΟΧΟΣ» το 1998.

Επρόκειτο για μια προσπάθεια με πρωτοποριακά εικαστικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο, για τα δεδομένα της χώρας μας, που συνεχίζει και σήμερα, 18 χρόνια μετά, να διαγράφει την πορεία της στο χώρο.

Η διαρκής αναζήτηση του «νέου», αλλά και η αγάπη του για τα προϊόντα της τεχνολογίας και το διαδίκτυο, ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον ώθησαν να αγκαλιάσει χωρίς δεύτερη σκέψη την ιδέα της δημιουργίας ενός χρηματοοικονομικού portal στους κόλπους της εταιρίας και να στηρίξει την ανάπτυξη του Euro2day.gr, από μια νέα ομάδα συνεργατών, αλλά και την εξέλιξη του σε ένα από τα κορυφαία μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης της χώρα μας.

Έτσι ξεκίνησε μια κοινή πορεία που τελικά μετέτρεψε την Αμάλθεια Εκδοτική, όπως αρχικά λεγόταν η εταιρία που εξέδιδε το «ΜΕΤΟΧΟ», σε Media2day Εκδοτική ΑΕ. Μια πραγματική εταιρεία «new media» που πέραν της εφημερίδας, ελέγχει σήμερα τέσσερα μεγάλα site (το Εuro2day.gr, το In2life.gr, το Iatronet.gr και το Mama365.gr).

Σκληρά εργαζόμενος, συνεπής, δίκαιος και αγαπητός ως εργοδότης, ο Κώστας Κοντογεώργος κατάφερνε να είναι ταυτόχρονα και ένας πραγματικός bon viveur που ήξερε να εκτιμήσει την ομορφιά και την αισθητική σε κάθε της μορφή, αλλά και να χαρίζει ωραίες στιγμές στους γύρω του, όντας πάντα έτοιμος να μοιραστεί όχι μόνον τις χαρές, αλλά και τις δυσκολίες. Γεγονός που του χάρισε πιστούς κι αγαπημένους φίλους.

Η κηδεία του Κώστα Κοντογεώργου θα γίνει αύριο Τρίτη στις 11:30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το bankwars εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα