ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Ναι στις επενδύσεις αλλά όχι “Φαρ Ουέστ” – Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα

Υπέρ των επενδύσεων, αλλά όχι με λογική εποχής Φαρ Ουέστ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και στη Σία Κοσιώνη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Οι τράπεζες

δεν έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα για τις τράπεζες είναι ο μεγάλος όγκος των δανείων. Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα “κόκκινα” δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισεότι «δε νοείται συζήτηση ότι δεν χρειαζόμαστε επενδύσεις, το θέμα είναι με ποιους όρους».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «αν η απόφαση δεν περνούσε από το ΚΑΣ, θα είχαμε διαρκείς προσφυγές στο ΣτΕ… Τώρα έχουμε σαφή απόφαση, συμβατή με την επένδυση, και η απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει για το δρόμο για την επένδυση» επέμεινε.

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία, αλλά ούτε και να γίνει η Ελλάδα εκθετήριο αρχαίων» ανέφερε. «Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους. θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας». Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ακόμη ότι «ήταν γνωστό στους θεσμούς ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, «αλλού έχουμε αρχαία, αλλού έχουμε θέματα περιβάλλοντος… θα προχωρούμε λύνοντας διλήμματα, δεν γίνεται να κρύβουμε τα αρχαία όπως λένε μερικοί. Θελουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον αλλά με αποδοχή στην κοινωνία, όχι σε μια κοινωνία που θα είναι εχθρική»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Τόνισε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα μέρισμα στην κοινωνία, αποσαφηνίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ αν συμφωνήσουν οι θεσμοί.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Επέμεινε ότι «μετά από τον Αύγουστο του 2018 δεν θα υπάρχει μνημόνιο». «Έχοντας κατοχυρώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, μπορούμε να δώσουμε την ώθηση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις», επεσήμανε. Όπως ανέφερε, όταν τελειώσει το πρόγραμμα θα υπάρχει μια επιτήρηση, αλλά θα είναι «διαφορετική από τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα