ΔΩΔΩΝΗ: Στην ρωσική SI Foods το ποσοστό των συνεταιριστών – Ντηλ 6,1 εκ. ευρώ

Στους Ρώσους της Strategic Initiatives Foods περνά το ποσοστό που κατέχει στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων) μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΑΣ θα πουλήσει το 23,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνης στους βασικούς μετόχους της εταιρείας, την SI Foods έναντι τιμήματος 6,1 εκατ. ευρώ

ενώ μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην Ένωση αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών.

Οι συνεταιριστές χαρακτηρίζουν ικανοποιητικό το τίμημα καθώς ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς του 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ ενώ δύναται να φθάσει ακόμη και σε περίπου 90%, παρότι έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες ενώ τονίζουν ότι η πώληση αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, το οποίο δεν είναι αρκετό να επηρεάσει τις αποφάσεις της εταιρείας, αλλά ούτε και να αποτρέψει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Σημειώνουν ακόμη ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρόσθετο όφελος για την Ένωση τους.

Original article: ΔΩΔΩΝΗ: Στην ρωσική SI Foods το ποσοστό των συνεταιριστών – Ντηλ 6,1 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα