ΔΝΤ: Το απόγευμα στις 15:45 δίνει το στίγμα του για την Ελλάδα και τα μέτρα

Δημοσιοποιείται σήμερα (στις 15:45 ώρα Ελλάδος) η έκθεση του ΔΝΤ για τις παγκόσμιες δημοσιονομικές επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ελλάδας.

Η έκθεση θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη στάση του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στις “διαφορετικές” απόψεις Σόιμπλε.

Παρά

το γεγονός πως το Ταμείο θα περιμένει και τα επίσημα αποτελέσματα από την Εurostat στις 24 Απριλίου, δεν αναμένεται να αλλάξει στάση, καθώς θα κινηθεί με «μπούσουλα» τις δικές του διαπιστώσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο, στην αντίστοιχη έκθεση το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα μόλις 1,6% του ΑΕΠ το 2018 και χρέος 184,7% κατά τη διετία 2017-2018. Αν η πρόβλεψη για το πλεόνασμα μείνει κάτω από το 3,5% τότε αυτό θα σημαίνει ότι εμμένει στη θέση του για νέα μέτρα το 2018.

Χθες το ΔΝΤ υποβάθμισε την πρόβλεψή του για ανάπτυξη το 2017 σε 2,2% έναντι 2,8% που προέβλεπε στην έκθεσή του το 2016 και ανεργία στο 21,9% έναντι 21,5% στην προηγούμενη έκθεση.

Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκονται οι Έλληνες υπουργοί Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου, Χουλιαράκης, όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ θα ηγηθεί της Κομισιόν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τον συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα